Ukrayna Savunma Bakanlığı açıkladı: Rus tankları Kiev'e saldırı düzenleyebilir

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ediyor. Rus güçleri farklı noktalarda saldırılarına devam ederken başkent Kiev'e saldırı düzenlemesi bekleniyor. Başkent Kiev'de hava saldırıları için sirenler çaldı ve yetkililer şehir sakinlerinin sığınaklara girmesini istiyor.

Ukrayna ordusu, Rusya’nın Kiev'i kuşatmak ve Karadeniz kıyısı boyunca bir kara koridoru oluşturmak yönünde bir stratejiye sahip olduğunu söylüyor.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı, Rus güçlerinin bu Kiev'in dışına girebileceğini söyledi. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar, Rus tanklarının bugün başkent Kiev'e saldırı başlatmasını beklediklerini söyledi.

Başkent Kiev'de hava saldırıları için sirenler çaldı ve yetkililer şehir sakinlerinin sığınaklara girmesini istiyor.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Herashchenko ise, bugünün en zor gün olabileceğini söyledi.

SUMİ KENTİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Rusya sınırına yakın Sumi kentinde gece saatlerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Yerel yetkililer, yakınlardaki Konotop kentinin kuşatıldığını ve Rus birliklerinin batıya, Kiev'e doğru yola çıktığını bildirdi.

Ukrayna ordusu, altmış Rus taburunun Ukrayna'ya girdiğini belirttirken, çok sayıda Rus tankının yanı sıra helikopter ve savaş uçağının da imha edildiğini aktardı.

 

Ukrayna Savunma Bakanlığı açıkladı: Rus tankları Kiev'e saldırı düzenleyebilir ile ilgili etiketler Ukrayna Saldırı Rusya kiev Tank
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.