Ukrayna - Rusya savaşı sonrası Karadeniz'de büyük tehlike: Batan gemiler var

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonrası Karadeniz'de güvenlik ciddi tehlikeye girdi. Denizcilik şirketleri, 24 Şubat'tan bu yana 3 ticari geminin bombalandığını bildirdi. Son olarak Bangaledeş Dışişleri Bakanlığı kendilerine ait bir kargo gemisinin füzeyle vurulduğunu bildirdi. Odessa'da ise Estonya bayraklı bir gemi mayına çarparak battı.

Bangladeş Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki Olvia limanında Bangladeş'e ait bir kargo gemisinin füze tarafından vurulduğunu ve bir mürettebatın hayatını kaybettiğini söyledi.

Yetkili, Bangladeş bayraklı Banglar Samriddhi'nin tamamı Bangladeş uyruklu 29 mürettebatın bulunduğunu ve 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasının ardından Olvia limanında mahsur kaldığını belirtti.

Çarşamba akşamı vurulan gemiden sosyal medyada yayınlanan videolar, mürettebat üyelerinin yardım istediğini gösterdi. Videolardan birinde, geminin ikinci mühendisi gemiye bir roket çarptığını ve bir mürettebatın zaten öldüğünü söyledi.

Denizci, "Güç kaynağımız yok. Acil durum jeneratörü güç kaynağı çalışıyor. Ölümün eşiğindeyiz. Henüz kurtarılamadık. Lütfen bizi kurtarın" ifadelerini kullandı.

Ukrayna - Rusya savaşı sonrası Karadeniz'de büyük tehlike: Batan gemiler var

Başka bir videoda ise, Asiful Islam Asif adlı ekip üyesi, "Lütfen bizi kurtarın" dedi.
Bangladeş Denizcilik Şirketi'nden Dutta, videolardan haberdar olduğunu söyleyerek, daha fazla yorum yapmayı reddetti.

Birçok denizcilik şirketi, etkilenen Karadeniz limanlarına ve Ukrayna'daki diğer terminallere seferleri askıya aldı. 24 Şubat'tan bu yana en az üç ticari gemi bombalandı.

ODESSA'DA BİR GEMİ MAYINA ÇARPIP BATTI

Öte yabdan Odessa açıklarında mayına çarpan Estonya'ya ait HELT isimli kargo gemisinin battığı bildirildi. Geminin sahibi olan Estonya Tallinn merkezli Vista Gemi Acentası Genel Müdürü Igor Ilves, Reuters'e verdiği demeçte, 2 mürettebatın denizde bir cankurtaran salında olduğunu, diğer 4 mürettebatın ise kayıp olduğunu söyledi.

 Ukrayna - Rusya savaşı sonrası Karadeniz'de büyük tehlike: Batan gemiler var - Resim : 2

Ukrayna - Rusya savaşı sonrası Karadeniz'de büyük tehlike: Batan gemiler var ile ilgili etiketler Karadeniz Gemi Füze kargo gemisi mayın odessa
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.