Ukrayna Rus işgalini Uluslararası Adalet Divanı'na taşındı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 4 gündür süren Rus işgalini Uluslararası Adalet Divanı'na taşıdı. Zelenskiy, "Rusya, saldırganlığını haklı çıkarmak için soykırım kavramını manipüle etmekten sorumlu tutulmalıdır" dedi.

Ukrayna, Rus işgalini Uluslararası Adalet Divanı'na taşıdı. Ukrayna lideri Zelenskiy, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

"Ukrayna, Rusya aleyhindeki başvurusunu Uluslararası Adalet Divanı'na sundu. Rusya, saldırganlığını haklı çıkarmak için soykırım kavramını manipüle etmekten sorumlu tutulmalıdır. Rusya'nın askeri faaliyetlerini derhal durdurmasını emreden acil bir karar talep ediyor ve davaların önümüzdeki hafta başlamasını umuyoruz."

Öte yandan Zelenski, Rusya'nın saldırıları nedeniyle, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki koltuğundan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Hanna Malyar, savaşın başlamasından bu yana Rusya'nın yaklaşık 4 bin 300 asker ve 146 tank, 27 uçak ve 26 helikopter kaybettiğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı, Kiev'in batısının kontrol altına alındığını açıkladı. Sözcü, aynı zamanda "Ukrayna güçleri Harkov'a giren araçların yarısını imha etti. Düşman insiyatifi kaybetti ve Belarus müzakerelerine giderek bunu doğrulamış oldu" dedi.

Ukrayna Rus işgalini Uluslararası Adalet Divanı'na taşındı ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Zelenskiy uluslararası adalet divanı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.