Ukrayna Para Birimi Nedir? Ukranya Parası Grivna Kaç Lira, Kaç Dolar?

Ukrayna ile ilgili tüm dünya endişeli durumdayken Ukrayna'ya ait bilgiler de araştırılmaya devam ediyor. Ukrayna para birimi de bunlardan birisidir. Rusya ile yaşanılan gerilim sonrası Ukrayna para biriminin değeri vatandaşların gündemine geldi. Peki Ukrayna para birimi nedir, Ukrayna parası kaç TL'dir? İşte detaylar...

Ukrayna para birimi olan Grivna'nın Türk lirası değeri şu sıralar dalgalı bir seyir izliyor. Çünkü Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş durumu ekonomileri de etkiledi. Vatandaşların ve yatırımcıların Ukrayna parası kaç TL sorgusu sürerken bir yandan Ukrayna para birimi hakkında bilgiler de araştırılıyor.

Ukrayna Para Birimi Nedir? Ukranya Parası Grivna Kaç Lira, Kaç Dolar?

Grivna Ukrayna para birimidir. Hrivna olarak da bilinir. 2 Eylül 1996 yılından bu yana Ukrayna vatandaşları bu parayı kullanıyor.

1 Ukrayna Grivna: 0,47 TL'dir.

1 Ukrayna Grivna: 0,034 Dolardır.

1 Ukrana Grivna: 0,030 Euro'dur.

 

Ukrayna Para Birimi Nedir? Ukranya Parası Grivna Kaç Lira, Kaç Dolar? ile ilgili etiketler ukrayna para birimi ukrayna parası kaç tl kaç dolar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.