Ukrayna ordusu karşı saldırıda: Rusya, Luhansk'taki tam kontrolünü kaybetti

Ukrayna ordusu Rus güçlerine karşı son günlerde başlattığı taaruza devam ediyor. Harkov'da son 12 günde 300'den fazla yerleşim birimini ele geçiren Ukrayna ordusu önemli bir gelişmeye imza attı. Bilohorivka köyünün ele geçirilmesi ile Rus güçleri Luhansk'taki tam kontrolünü kaybetti.

Ukrayna, doğudaki Lysychansk kentine yakın Bilohorivka adlı köyü, küçük ama sembolik bir zaferle geri aldı. Köyün alınması, Putin'in ana hedeflerinden biri olan Luhansk'ta tam kontrole sahip olmadığını gösteriyor.

Luhansk Valisi Serhiy Haidai, Bilohorivka adlı köyün Ukrayna silahlı kuvvetlerinin "tam kontrolü" altında olduğunu söyledi. Haidai, "Adım adım, santimetre santimetre, tüm topraklarımızı işgalcilerden kurtaracağız" diye konuştu.

UKRAYNA GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Rus kuvvetleri son iki buçuk aydır Luhansk eyaletinin tamamını işgal etmişti. Uzun ve yıpratıcı bir savaşın ardından Ukrayna kuvvetleri, Temmuz ayında Severodonetsk ve Lysychansk şehirlerinden çekilmeye karar vermişti.

KİEV KARŞI TAARRUZDA

Son 12 gün içinde, kuzeydoğudaki Ukrayna birlikleri, Harkov bölgesinde 300'den fazla yerleşim yerini kurtararak ve Rus birliklerini kaçmaya zorlayarak bir karşı saldırı başlattı. Geri kazanılan alan Rusya sınırına kadar uzanıyor.

RUSYA'NIN DONBASS'I ELE GEÇİRME PLANI ZORLAŞTI

Diğer taraftan, Ukrayna'nın son zaferinin ardından Kremlin'in Donetsk ve Luhansk bölgelerini de içeren Donbass'ın tamamının kontrolünü ele geçirme olasılığı çok az görünüyor.

Mart ayında Putin, başkent Kiev'i ele geçirme girişiminin başarısız olmasının ardından Ukrayna'daki "özel askeri operasyonunun" amacının Donbas’ı ele geçirmek olduğunu söylemişti.

Öte yendan, geçen hafta sonu boyunca, Rus birlikleri Ukrayna’nın doğusundaki Harkov bölgesinde bulunan Kupiansk şehrini bombaladı. Yüzlerce kişi tahliye edildi. Ardından, Ukrayna tüm şehrin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Ukrayna ordusu karşı saldırıda: Rusya, Luhansk'taki tam kontrolünü kaybetti ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Savaş işgal luhansk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.