Ukrayna asgari ücret ne kadar 2022?

Yasal çerçevede çalışanlara ödenebilecek en düşük ücret olarak adlandırılan asgari ücretin Türkiye dışındaki ülkelerde ne kadar olduğu merakla araştırılıyor. Bu ülkelerin başında, her yıl Türkiye'den de pek çok turist ağırlayan Ukrayna geliyor. Peki, Ukrayna'da asgari ücret ne kadar 2022? Ayrıntılar haberimizde...

Gezip görmeyi istediğimiz, kültürünü, dilini ve lezzetlerini merak ettiğimiz diğer ülkerlerle ilgili  araştırılan bir diğer önemli konu ise asgari ücret. Özellikle Lviv, Kiev ve Odessa bölgeleriyle ön plana çıkan Ukrayna'da asgari ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, Ukrayna'da asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde... 

Ukrayna asgari ücret ne kadar 2022?

UKRAYNA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Ukrayna birçok Avrupa ülkesi gbi ortalama bir çalışma saati uygulaması kullanmaktadır. Birçok kurumda çalışma saatleri günlük 8 haftalık ise en fazla 40 saat olarak belirlenmiştir.

1 Ocak 2022’den itibaren asgari ücret 6 bin 500 grivna ( 3 bin 265 TL), 1 Ekim 2022’den 6 bin 500 grivna (3 bin 365 TL) olacak. Saatlik asgari ücret ise 1 Ocak’tan itibaren 39,12 grivna ( 19,65 TL) , 1 Ekim’den itibaren 40,46 grivna (20,33 TL) olacak.

UKRAYNA'DA KİRA FİYATLARI

Ukrayna'da 1 odalı bir daire için aylık ortalama kira bedeli  3,701 grivna bedelindedir. 2 ve 3 odalı evler için ise bu fiyat 8 bin grivna tutarına kadar çıkabilmektedir.

UKRAYNA'DA ET FİYATLARI

Ukrayna'da sığır etinin ortalama kilogram fiyatı 117 grivna; tavuk etinin ve domuz etinin ortalama kilogram fiyatı ise 110 grivna değerindedir. 

UKRAYNA'DA OKUL FİYATLARI 

Ukrayna üniversitelerinde hazırlık sınıfları 3000-5000 dolar civarındadır. Ukrayna'da özellikle sosyal bilimler alanındaki lisans bölümleri ücretleri yıllık 2000-5000 dolar arasında değişmektedir. Tıp, veterinerlik ve eczacılık eğitimleri ise 3500-6500 dolar arasında değişiklik göstermektedir.

UKRAYNA'DA YAKIT FİYATLARI

Ukrayna'da benzinin ortalama litre fiyatı 31,410 grivna tutarındadır. 

UKRAYNA'DA ALKOL FİYATLARI

Ukrayna, alkollü içeceklerin en ucuza satıldığı ülkelerden biridir. Tüm bira, viski ve vodka türündeki alkollü içecekler TL hesabıyla, 5-30 TL arasında ücretlenirilmektedir. 

UKRAYNA'DA INTERNET FİYATLARI

Ukrayna'da aylık limitsiz Internet'in ortalama fiyatı 150 grivna'dır. Ancak Ukrayna'da farklı Internet sağlayıcı şirketler bulunmaktadır. Bu sebeple, fiyatlar da değişiklik göstermektedir. 

UKRAYNA'DA ARABA FİYATLARI

Vergilerin düşük olması bir yana, diğer Avrupa ülkelerinden Ukrayna’ya getirilen arabaların vergisiz bir şekilde bu ülkeye giriş yapıyor olması da ikinci el araba piyasasını oldukça aşağı seviyelerde tutmaktadır. Ukrayna araba fiyatları ülkesinin dört bir yanında Litvanya ve Polonya araç plakalı araçları sık sık görebilirsiniz. Trafik esnasında diğer araçların plakalarına dikkate ederseniz araçların %20’sinin yabancı ülke plakalı olduğu görebilirsiniz.

Ukrayna'da 91 model bir Mercedes aracını sadece 1000 dolar karşılığında alabilirisiniz. Ya da 7 – 8 yaşlarındaki bir Passat aracı 5000 dolar gibi bir ücret karşılığında alabilirsiniz.

 

 

Ukrayna asgari ücret ne kadar 2022? ile ilgili etiketler Ukrayna asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.