Ukrayna açıkladı: 5 Rus uçağı ve 1 helikopteri vuruldu

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği harekat sonrası Ukrayna ordusu, 5 Rus uçağı ve 1 helikopteri vurdu. Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Luhansk'ta 5 Rus uçağı ve 1 helikopter düşürdü." denildi.

Haftalardır gerilimin hızla tırmandığı Rusya- Ukrayna krizi bu sabah sıcak çatışmaya döndü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin, "Dış güçlere seslenmek istiyorum. Kim Rusya'ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek" ifadelerini kullandı.

PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Zelenkiy, Rusya'nın ülkesinin askeri altyapısına ve sınır muhafızlarına saldırdığını belirtti. Ukrayna lideri ancak vatandaşları panik yapmamaya çağırdı ve zafer sözü verdi. Ancak başkent Kiev dahil birçok şehirden patlama sesleri duyuldu. Bölgeden gelen haberler arasında havalimanlarının bombalandığı bilgisi yer aldı. Hükümet, Ukrayna'da sıkıyönetim ilan etti."

5 RUS UÇAĞI VE 1 HELİKOPTERİ DÜŞÜRDÜK

"Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada ise "Hava savunma sistemimiz, Luhansk'ta 5 Rus uçağı ve 1 helikopter düşürdü." ifadeleri yer aldı.

Ukrayna açıkladı: 5 Rus uçağı ve 1 helikopteri vuruldu ile ilgili etiketler Ukrayna savaş uçağı jet rus uçağı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.