Uğur Şahin'in hiç bilinmeyen özelliği!

ABD'li ortağı Pfizer ile geliştirdiği koronavirüs aşısıyla tüm dünyanın konuştuğu BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin'in bilinmeyen bir özelliği ortaya çıktı. Üniversitede okurken Almanya'nın Köln şehrindeki amatör bir takımda futbol oynadığı belirtildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı geliştirdiği aşıyla Türkiye'nin gururu olan Uğur Şahin'in üniversite öğrencisi olduğu yıllarda futbol oynadığı ortaya çıktı.

BioNTech firmasının kurucusu olan Şahin'in Almanya'nın Köln kentinde amatör takımda futbol oynadığı yıllarda çekilen fotoğrafı sosyal medyada büyük ilgi gördü.

BARIŞSPOR'DA FUTBOL OYNADI

Şahin'in top koşturduğu Barışspor Takımı'nın eski yöneticilerinden Sebahattin Mutlu, ünlü profesörün o dönemde evin yabancısı olmadığını ifade ederek, "Futbol takımımızın geceleri olurdu, beraber giderdik. Bizim hanımlar annesini ile iyi tanışır." dedi.

Uğur Şahin'in arkadaşlarından Bahri Akdeniz, ise Şahin ile 5-6 senelik takım arkadaşlıkları olduklarını belirtti. Şahin'in herkesle iyi geçindiğini vurgulayan Akdeniz, kondisyonunun da çok iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Şahin'in takım arkadaşı olmasından mutlu olduğunu ve şu anki konomundan dolayı gurur duyduğunu söyleyen Akdeniz, "Uğur'un evi uzaktaydı, antrenmanlara genelde bisikletle gelirdi. Ona 'Uğur terlisin bu işin şakası yok gel seni eve bırakayım' derdim. Beraber giderdik evlerine. Babası, 'Oğlum misafir gelmiş bırakılır mı ?' der, bize yemek yapardı. Yemek yerdik, sohbet ederdik böyle birlikte çok günümüz geçti." diye konuştu.

ORTA SAHADA OYNADI

Şahin'in takım arkadaşı Bahri Akdeniz, Şahin'in orta sahada oynadığını ve çok yetenekli olduğunu kaydederek, "Çok azimli ve istekliydi. 90 dakika boyunca koşardı. Uğur Şahin'in bu başarısı göçmenler üzerindeki baskı ve algıyı kaldırdı. Almanya sokaklarında başımız dike geziyoruz" ifadesini kullandı.

Uğur Şahin'in hiç bilinmeyen özelliği! ile ilgili etiketler Almanya futbol uğur şahin aşı
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.