Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den yeni hamle! InstaDeep ile varyantları önceden bulacaklar

Koronavirüse karşı mRNA bazlı aşı geliştirerek milyonlarca insanın yaşamını kurtaran Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech'ten yeni bir hamle geldi. Şirket yapay zeka üzerine çalışan InstaDeep ile ortaklığını duyurdu. InstaDeep ile yüksek riskli Covid-19 varyantlarını önceden bulacaklar.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech, Afrika’da yapay zeka üzerine çalışmalarını sürdüren InstaDeep isimli bir start-up ile işbirliği yaptı. BioNTech ile InstaDeep; koronavirüsün yüksek tehlike yaratan varyantlarını önceden bulabilecek ve yetkilileri uyarabilecek bir erken uyarı sistemi geliştirmeyi planlıyor.


UĞUR ŞAHİN: YENİ VARYANTLARA KARŞI

BioNTech ve InstaDeep’in Dünya Sağlık Örgütü’nün endişe yaratan varyantlar olarak belirlediği varyantları ortalama 2 ay önceden tespit etti ifade edilirken, sistemin ücretsiz olacağını söyleyen BioNTech CEO’su Uğur Şahin, "Potansiyel olarak yüksek risk yaratan varyantları erken bulmak ve araştırmacıları, aşı üreticilerini, sağlık yetkililerini ve karar mercilerini uyarmak yeni varyantlara karşı yanıt vermek için süre kazandırır" dedi.

OMİCRON'U EKİM AYINDA TESPİT ETTİLER

Yapılan incelemeler sonucunda Omicron varyantının, ekim ayının başı ile kasım ayının sonunda bu yapay zeka sistemi sayesinde tespit edildiği ve bunun da Dünya Sağlık Örgütü’nün Omicron varyantı ile ilgili “uyarı” mesajı yayınlamasından 3 gün önce olduğu kaydedildi. InstaDeep’in kurucularından Karim Beguir, "Her hafta 10 binden fazla varyant dizilimi keşfediliyor ve bilim insanları ve uzmanlar bu kadar çok ve karmaşık veriyle başa çıkamaz. İlk kez yüksek risk yaratan varyantlar tespit edilip aylarca zaman kazandırıyor" diye konuştu.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den yeni hamle! InstaDeep ile varyantları önceden bulacaklar ile ilgili etiketler BioNTech Instadeep covid-19 varyant varyant
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.