Uganda'da DEAŞ bağlantılı teröristler okula saldırdı: 25 ölü

Terör örgütü DEAŞ bağlantılı Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri (ADF) tarafından Uganda'nın batısındaki bir ortaokula saldırı düzenlendi. Saldırıda 25 kişi öldü 8 kişi yaralandı.

Uganda'nın batısındaki Mpondwe kasabasına yakın Lhubirira Ortaokulu'na, DEAŞ bağlantılı Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri (ADF) tarafından bir saldırı gerçekleştirildi. Polis Sözcüsü Fred Enanga, ADF isyancıları tarafından düzenlenen terör saldırısı sonucunda Lhubirira Ortaokulu'ndaki bir yatakhanenin ateşe verildiğini ve yiyeceklerin yağmalandığını açıkladı.

25 KİŞİ ÖLDÜ

Saldırıda 25 kişinin cesedine ulaşılırken durumu ciddi olan yaralı 8 kişi de Bwera Hastanesi'ne götürüldü. Polis Sözcüsü Enanga, saldırganların Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Virunga Ulusal Parkı'na doğru kaçtığını ve askerlerin onları takip ettiğini belirtti.

Uganda'da DEAŞ bağlantılı teröristler okula saldırdı: 25 ölü

2019'DA TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ'A BAĞLILIK SÖZÜ VERDİLER

Uganda'nın batısındaki Mpondwe kasabasına yakın Lhubirira Ortaokulu'na yapılan saldırı, Demokratik İttifak Güçleri (ADF) olarak bilinen bir ayrılıkçı grup tarafından gerçekleştirildi. Bu örgüt, DEAŞ ile bağlantılı olduğu bilinen bir örgüttür. Nisan ayında ise ADF güçleri, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki bir köye saldırarak en az 20 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

ADF, başlangıçta Uganda'da ortaya çıkmış, ancak 1990'larda Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde faaliyet göstermeye başlamıştır. 2019 yılında ise örgüt, terör örgütü DEAŞ'a bağlılık yemini etmiştir.

Bu çerçevede, Uganda daha önce ADF ile mücadele etmek amacıyla Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne asker göndermiştir.

Uganda'da DEAŞ bağlantılı teröristler okula saldırdı: 25 ölü ile ilgili etiketler Uganda terör DEAŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.