UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu bugün belli oluyor

2019 2020 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu bugün oynanacak maçla belli oluyor. Şampiyon Ligi finalinde PSG ve Bayern Münih karşı karşıya gelirken nefes kesmesi beklenen maç, Portekiz’in başkenti Lizbon’da oynanacak. Seyircisiz oynanacak maçı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek.

Fransa'nın güçlü ekibi PSG, uzun bir aradan sonra Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi. Neymar, Mbappe, Cavani gibi yıldızları kadrosunda barındıran PSG'nin rakibi Almanya'da kupalara ambargo koyan Bayern Munih. Alman teknik adam Hansi Flick'in çalıştırdığı Bavyera temsilcisi, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 10 maçı da kazandı. 2019 2020 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonunu belirleyecek heyecan dolu maç ile ilgili merak edilenlere haberimizde yer verdik. PSG Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta? PSG Bayern Münih maçı hangi kanaldan yayınlanacak, şifresiz mi?

PSG - BAYERN MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

PSG ile Bayern Münih arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finali, TSİ 22.00'de Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Luz Stadı'nda mücadele edecek. Daniele Orsato'nun yöneteceği karşılaşma, beIN Sports Haber ve beIN Sports HD 1 kanallarından canlı yayınlanacak.

PSG - Bayern Münih muhtemel 11'ler:

PSG: Rico, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Marquinhos, Verratti, Herrera, Di Maria, Mbappe, Neymar

Bayern Münih: Neuer, Kimmich, Boateng, Alaba, Davies, Thiago, Goretzka, Gnabry, Müller, Perisic, Lewandowski

PSG İLKİ BAŞARMAK İSTİYOR

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde şampiyonluklara ambargo koyan ancak Avrupa kulvarında istediği başarıyı yakalayamayan PSG, 110 maç sonra Kupa 1'de finale yükselmeyi başardı. PSG, 1971-2006 yıllarında 90 maç sonra finale çıkan Arsenal'ın bu alandaki rekorunu kırmış oldu.

PSG, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan 5. Fransız takımı olacak. En son 2003-2004 sezonunda Monaco'nun final oynadığı Kupa 1'de daha önce Reims, St. Etienne ve Olympique Marsilya final görmüştü. Bu finallerden sadece 1992-93 sezonunda Olympique Marsilya, Milan'ı 1-0 yenerek şampiyonluk sevinci yaşadı.

BAYERN ALTINCI ŞAMPİYONLUK İÇİN SAHADA

Bayern Munih, tarihinde 6. kez kupayı müzesine götürmeye çalışacak.

Alman teknik adam Hansi Flick'in çalıştırdığı Bavyera temsilcisi, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 10 maçı kazanarak kupa yolundaki iddiasını gösterdi. Daha önce 1973-74, 1974-75, 1975-76, 2000-01 ve 2012-13 sezonlarında turnuvada zirveye çıkan Bayern Münih, aynı başarıyı 6. kez elde etmek için sahaya çıkacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar 42 gole imza atan Bayern Münih, en yakın rakibi Paris Saint-Germain'in (25) açık ara önünde turnuvanın en çok ağları sarsan takımı konumunda bulunuyor.

LEWANDOWSKİ'NİN GÖZÜ REKORDA

Almanya temsilcisinde kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Robert Lewandowski, takımının gol yükünün önemli bir kısmını üstlendi. Ligi 34 golle krallık yarışında zirvede tamamlayan Polonyalı santrfor, başarılı performansını Şampiyonlar Ligi'nde de sürdürdü ve 10 karşılaşmada 15 kez ağları sarstı.

Turnuvada gol krallığı yarışında açık ara zirvede yer alan Lewandowski, final maçında 2 kez daha ağları sarsması halinde 17 golle Cristiano Ronaldo'nun elinde tuttuğu "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu" rekorunu egale edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu bugün belli oluyor ile ilgili etiketler UEFA Şampiyonlar Ligi UEFA Bayern Münih Paris Saint-Germain PSG final lizbon
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.