Uçankuş TV'nin sahibi Can Tanrıyar'ın hisselerine tedbir kondu

Yasalara aykırı bir şekilde kullanıldığı için tedbir kararı verilen ucankus.com adlı internet sitesinin patronu Can Tanrıyar'a bir şok daha! 80 çalışanının maaşlarını vermeyerek ücretsiz izne göndermesiyle gündeme gelen Uçankuş TV'ye kayyum atandığı, kanalın sahibi Can Tanrıyar'ın ise hisselerine tedbir konduğu iddia edildi.

Çalışanlarına aylardır maaş vermeyen, maaşını isteyen 80 basın emekçisini de tazminatsız olarak işten çıkaran Can Tanrıyar'a yargı 'dur' dedi.

Medyaradar'ın haberine göre, 3 aydır maaş vermediği çalışanları haklarını isteyince gündeme gelen Can Tanrıyar'ın kanaldaki ortağı iş insanı H.E. mahkemeye başvuru yaptı. Yapılan başvuruda, Tanrıyar'ın yasadışı işlemler yaptığı, ticari defterlere ulaşılamadığı ve delillerin yok edilmesi tehlikesi olduğu iddia edildi.


HİSSELERİN BAŞKALARINA SATIŞININ ÖNÜ KESİLDİ

Tanrıyar'ın ortağının iddialarının ardından harekete geçen İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi, Can Tanrıyar ile Ali Tanrıyar'ın Uçankuş'taki hisselerine ihtiyati tedbir koydu. Böylelikle, hisselerin başkalarına satış veya devrinin önünü kesti.

KAYYUM ATAMASI

Öte yandan mahkeme Uçankuş TV'ye kayyum görevlendirmesi de yaptı. Mahkemenin aldığı karara göre; göreve başlayacak olan kayyum, göreve başladıktan sonra her 4 ayda bir ayrıntılı bir rapor düzenleyerek şirketin mali durumunu ve ortak yapısı hakkındaki bilgileri mahkeme heyetine iletecek.

NELER OLMUŞTU?

İşlerine son verilen çalışanlar, alacaklarını aylardır tahsis edemeyince 21 Nisan'da bina önünde toplanarak basın açıklaması yapmıştı.

Tüm bu olumsuz haberlerle tartışılan Can Tanrıyar’ın kontrolündeki bir diğer yayın organı ucankus.com sitesi de hedef belirlediği kişi ve kurumlara basın etiğine uymayacak şekilde, bu siteyi kendisinden haklarını isteyenlere karşı saldırı amacıyla kullandığı ortaya çıkmış ve 30 Nisan’da İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen bir karar ile ucankuş.com sitesinin bu tür yayınlar yapması engellenmişti.

Mahkeme tüm bunların yasalara aykırı bir şekilde ucankus.com sitesinde gerçekleştirildiğini tespit ederek tedbir kararını vermişti.

 

Uçankuş TV'nin sahibi Can Tanrıyar'ın hisselerine tedbir kondu ile ilgili etiketler kayyum can tanrıyar Uçankuş TV hisse kayyum ataması ucankus.com internet sitesi televizyon kanalı uçankuş Hüseyin Can Tanrıyar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.