Şaşırtan soruya şaşırtan cevap!

Son olarak Kuzey Avrupa ülkesi İsveç'te koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından verilen talimatla Türkiye'ye getirilen Emrullah Gülüşken'le gündeme gelen ambulans uçağının ekibi açıklamalarda bulundu. Ekip, ''Hastaları almaya gittiğimizde yabancılar bize, 'Hangi zengini almaya geldiniz?' diye soruyor. 'Bu hizmet ücretsiz' deyince şaşıp kalıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Onlar, Türkiye'nin 'jet sağlık' gücünün kahramanlarından üçü... Son olarak dünyada hayranlıkla izlenen İsveç'ten Türk koronavirüs hastasını getirme operasyonuna imza atan Pilot Gürcan Yıldırım, Doktor Alim Gasanov ve Acil Tıp Teknisyeni Ali Göksu söz konusu hasta tahliyelerine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. 

Sabah'ta yer alan habere göre; dördü sağlık personeli ikisi pilot olmak üzere 6 kişilik ekiple hizmet veren ambulans uçak personelinin anlattıkları:

ŞAŞIRTAN SORUYA ŞAŞIRTAN CEVAP

''Uçağımız, dünyada devlete ait 4 sedyeli tek ambulans uçağı. Bize haber gelince 90 dakika içinde teker kaldırıyoruz. En zor görevimizden biri Vuhan uçuşuydu. Oradan gelen virüslü Çinli hastayı 40 saat uçarak geri götürdük. Yurtdışına gittiğimizde hastalar bizi görünce yalnız olmadıklarını düşünüyor. Yabancı personel 'bu hasta çok önemli, zengin biri mi' diye soruyor, Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz hizmeti olduğunu duyunca inanamıyorlar. ''

''TEREDDÜTÜMÜZ YOK''

Pilot Gürcan Yıldırım: Uçuş Harekât Merkezi'nden Sağlık Bakanlığı'na bilgi gelmesinden sonra maksimum 90 dakika içinde uçağı kaldırabiliyoruz. Daima hazır bir şekilde nöbetleşe olarak bekliyoruz. Türkiye devleti bir uçak gönderiyor, vatandaşının sağlığıyla ilgilenmesi için. Görevimizi yapma konusunda bir tereddüdümüz yok.

''ÜCRETSİZ HİZMET VEREN HAVA AMBULANSI YOK''

Doktor Alim Gasanov: Bu hizmet Ortadoğu'da hiçbir ülkede yok, bazı Avrupa ülkelerinde de var ancak 4 sedyeli, devlete ait ücretsiz hizmet veren hava ambulansı yok.

''SAHİPSİZ OLMADIKLARINI HİSSEDİYORLAR''

Acil Tıp Teknisyeni Ali Göksu: 12 yıldır havada görevimi icra ediyorum. Yurtdışında uçaktan iniyoruz, ambulansın kapısını açıyoruz, hastaya geçmiş olsun deyince gözleri parlıyor. Sahipsiz olmadığını hissediyor. Yakınları bize sarılıyor.

Şaşırtan soruya şaşırtan cevap!

BU YIL 211 HASTA İÇİN HAVALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin, hava ambulans hizmetini 2008'den beri verdiğini belirtti. Bu hizmeti kendi kaynaklarıyla ücretsiz sunan tek devletin Türkiye olduğunu vurgulayan Koca, "Sadece bu yıl 453 hasta hava, 211 hasta uçak ambulansla taşınmıştır. Benzer sağlık operasyonlarının ancak filmlerde olabileceğini düşünenler ülkemize inanmalı" dedi.

 

Şaşırtan soruya şaşırtan cevap! ile ilgili etiketler Türkiye İsveç Koronavirüs Korona uçak ekip ambulans uçak
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.