Uçağa binmek için aşı şart mı, PCR testi zorunlu mu?

6 Eylül tarihinden itibaren geçerli olan PCR testi zorunluluğu konusunda yeni önlemler alınırken uçak ile seyahat edecek olanlar aşı şart mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Uçağa binmek için PCR testi zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamaları sonrasında 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren geçerli olan PCR testi zorunluluğu için uygulama başladı. PCR testinin hangi durumlarda kimlere yapılacağı konusunda araştırmalar devam ederken aşısız olanlar için negatif PCR testi zorunlu hale getirildi.

Uçağa Binmek İçin Aşı Şart Mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonunda kamuoyuna açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı olmayan öğretmen ve üniversite öğrencilerinden PCR testi isteneceğini belirtti. Yüz yüze eğitim döneminde henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceklerinin altını çizdi.

Bununla beraber uçak ya da şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için zorunlu PCR testi uygulamaları 6 Eylül tarihinden itibaren devreye alındı.

Uçağa binmek için aşı şart mı, PCR testi zorunlu mu? ile ilgili etiketler uçak aşı PCR testi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.