Üç ilde eğitime ara verildi

Türkiye salı gecesinden bu yana soğuk ve kar yağışlı bir hava sistemine girdi. Özellikle yurdun kuzey ve iç bölgelerinde yoğun kar yağışları görülüyor. Yoğun kar yağışı sonrasında ilk kar tatili haberleri de geldi. Kırşehir ilinin tamamında, Konya'nın 16 ilçesinde ve Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Konya'nın iki ilçesinde ise kar tatili 2 gün...

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıkamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde bugün olmak üzere 1 gün, Ahırlı ve Derbent ilçelerinde ise 2 gün yüz yüze eğitime ara verildiğini bildirildi.

Bu süreçte dersler uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek. Meram ilçesinde ise taşıma sistemindeki okullarda yüz yüze eğitime 1 gün ara verilirken, dersler yine uzaktan eğitim yoluyla görülecek.

İDARİ İZİNLİ OLACAKLAR

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli, kronik hastalığı bulunanlar ve hamileler de bu süre zarfında idari izinli olacaklar.

KIRŞEHİR'DE İL GENELİNDE TATİL

Yoğun kar yağışı sonrasında Kırşehir Valiliği de eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Açıklamada yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde eğitime 25 Mart Perşembe günü ara verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının da salı günü izinli sayılacağı belirtildi.

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde de yoğun kar yağışı sebebiyle eğitim- öğretime bir gün ara verildiği açıklandı. Şabanözü Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için ilçemiz genelinde 25/03/2021 Perşembe günü eğitime ara verilmesine, hamile ve engelli personellerimize de idari izin verilmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Üç ilde eğitime ara verildi ile ilgili etiketler Çankırı Konya Kırşehir kar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.