Uber'in sürücüsüz aracının kaza anı! /VİDEO

Uber'in sürücüsüz otomobilinin test sırasında yaptığı ilk ölümlü kazasının görüntüleri polis tarafından yayınlandı.

Uber, son zamanlarda sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Ancak geçtiğimiz pazar günü bir kaza yaşandı ve test aracının çarptığı yaya hayatını kaybetti. Kazanın meydana geldiği ABD’nin Tempe şehrinin polis teşkilatı, kaza anının Uber’in test aracı tarafından kaydedilen görüntülerini sosyal medya aracılığıyla yayınladı.

Videoda çarpışma anında hem araç içinde hem araç dışında yaşananları gösteriliyor. Videoda kazada hayatını kaybeden Elaine Herzberg’in karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı görülüyor. Emniyet şoförünün ise kaza sırasında yol yerine aracın orta konsoluna baktığı görülüyor.

PROJE ASKIYA ALINDI

Trafik Suçları Birimi’nin kazayı detaylı biçimde incelediği belirtildi. Uber’in test aracında bulunan LiDAR sensörlerinin yayanın geçişini ve varlığını karanlığa rağmen fark edebileceği belirtilmişti. Ancak sürücüsüz otomobilin frenlerinin ne zaman devreye girdiği ve aracın sistemlerini reaksiyon vermeye neyin teşvik ettiği konusunda bilgi verilmedi. Uber bu kazanın ardından sürücüsüz otomobil testlerini kazanın ardından askıya almıştı. Öte yandan Toyota da sürücüsüz otomobillerinin trafiğe açık yollardaki testlerini durdurmuştu.

Kazanın ardından Uber'den yapılan açıklamada, videonun rahatsız edici ve üzücü olduğu belirtildi. Şirket, Elaine Herzberg’in ailesine tekrar taziyelerini iletti.

İşte kaza anından görüntüler...

Uber'in sürücüsüz aracının kaza anı! /VİDEO ile ilgili etiketler UBER Araç kaza sürücüsüz
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.