UBER'den kritik Türkiye kararı! Açıklama geldi...

Uber'den yapılan açıklamada, "Şu anki mevcut durum, Uber XL ürünü ile sağlıklı bir hizmet verilmesini mümkün kılmadığından, önümüzdeki dönemde Uber XL küçülerek devam edecektir. Sektör ile yaptığımız çalışmalarımıza ve taksi ürünümüzü aynı şekilde sunmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

Uber, Türkiye'deki operasyonuyla ilgili flaş bir açıklamada bulundu.

Mobil uygulama aracılığıyla yolculuk yapmak isteyen kişiler ile ulaşım hizmeti verenleri bir araya getiren Uber'in, 8+1 araçlar ile verdiği 'XL' hizmetini Türkiye'den çekeceği, yoluna sarı taksiler ile devam edeceği öne sürülmüştü.

'UBER'DEN FLAŞ KARAR!

Habertürk'ün duyurduğu iddia sonrası şirketten açıklama geldi.

UBER'den kritik Türkiye kararı! Açıklama geldi...

Buna göre, önümüzdeki dönemde XL araçlarını Türkiye'den tamamen çekmeyeceğini kaydeden şirket, bu araçların sayılarını ise önemli ölçüde azaltacağını bildirdi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Uber her zaman Türk vergi kanunlarına uygun olarak hizmet vermiştir. Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir. Şu anki mevcut durum, Uber XL ürünü ile sağlıklı bir hizmet verilmesini mümkün kılmadığından, önümüzdeki dönemde UberXL küçülerek devam edecektir."

'YENİ ÇÖZÜMLER BULMAK İSTİYORUZ'

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre yapılan açıklamada, "Şu anki mevcut durum, Uber XL ürünü ile sağlıklı bir hizmet verilmesini mümkün kılmadığından, önümüzdeki dönemde Uber XL küçülerek devam edecektir. Uber Türkiye’ye olan bağlılığını korumaktadır, sektör ile yaptığımız çalışmalarımıza ve taksi ürünümüzü aynı şekilde sunmaya devam edeceğiz" denildi.

Çok tartışılan vergi konusuna da değinen Uber, Türk vergi kanunlarına uygun olarak hizmet verdiğini vurgulayarak, e-fatura sistemine geçildiğini ve bununla birlikte KDV’nin de doğrudan Türk vergi kurumlarına ödendiğinin bilgisini paylaştı.

UBER'den kritik Türkiye kararı! Açıklama geldi... ile ilgili etiketler Taksi UBER
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.