Uber çekildi, zam yapıldı ama taksici hala şikayetçi!

Taksi ücretlerine yapılan zamdan memnun olmayan taksiciler, şimdi de plaka fiyatlarından şikayetçi. Uber'in çekilmesiyle 2 milyonu bulan plaka fiyatlarının 4-5 milyon lira olması gerektiği savunuluyor.

İstanbul'da 17 bin 395 adet sarı taksi var. Bu taksilerin plakalarının fiyatları Uber, Türkiye'de iş yaparken 1 milyon 300 bin liraya kadar düşmüştü.

Ancak Uber'in Türkiye'de faaliyetlerini sona erdirmesinin ardından plaka fiyatları önce 1 milyon 500 bin seviyelerine ardından taksimetrelere gelen zamlarla artarak 2 milyon lira seviyesine kadar yükseldi.

PLAKA SAHİPLERİ MEMNUN DEĞİL

Değeri 2 milyon lirayı bulan taksi plakasının piyasasını plaka sahipleri ise yetersiz görüyor.

Uber çekildi, zam yapıldı ama taksici hala şikayetçi!

Taksi plakası aldıkları zaman ev yatırımı yaptıkları takdirde o evin şu anda 4-5 milyon lira olacağını savunan plaka sahipleri; taksi plakası fiyatlarını az buluyor.

KİRA 8 BİN 500 LİRA

Öte yandan plaka kira fiyatları da artmış durumda. Uber Türkiye'deyken 7 bin-7 bin 500 bandında olan kiralar sarı taksilerin tekrardan tekel olmasıyla birlikye 8 bin 500 liraya kadar yükseldi.

Uber çekildi, zam yapıldı ama taksici hala şikayetçi! ile ilgili etiketler İstanbul Taksi Taksici plaka
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.