TYT 140 puan olanlar ne zaman tercih yapacak?

YKS’den 140 puan alanların ne zaman tercih yapacakları merak edilirken ek tercih sürelerinin başladığı belirtildi. ÖSYM’den yapılan son dakika açıklamasına göre; 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında ek tercih sürelerinin başladığı kaydedildi.

YKS ek tercih kılavuzunun yayınlanmasının akabinde süreç resmen başlamış oldu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu'nun yayımlandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyururken merak edilenler arasında ise baraj altında kalanlar için tercih sürecinin ne olacağı haline geldi.

TYT 140 puanı olanlar ne zaman tercih yapacaklar?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgilendirmede adayların 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak yapacağı hatırlatıldı. Tercih işlemlerinin 20 Eylül saat 10.00'da başlayacağı ve 23 Eylül saat 23.59'da sona ereceği kaydedilen bilgilendirmede, adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları tavsiyesinde bulunuldu.

TYT 140 puan olanlar ne zaman tercih yapacak?

140 puan alan öğrenciler ikinci ek yerleştirme aşamasında tercih yapabilecekler. İkinci ek yerleştirmede boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek.

TYT 140 puan olanlar ne zaman tercih yapacak? ile ilgili etiketler YKS TYT YKS Ek Tercih
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.