Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ı topa tuttular: Musk'ı daha tehlikeli yapan şey...

Dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasıyla dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Son dönemde yaptığı paylaşımlar, yatırımları ve farklı hamleler ile büyük bir etki alanı yaratan Musk hakkında ABD basınında çıkan bir yazıda sert ifadeler yer aldı. Söz konusu yazıda ünlü milyarderin aldığı yüksek teşviklere dikkat çekilerek geçmişte ABD'nin demiryollarını yapan 'hırsız baronlara' benzetildi.

Tesla ve Space X'in kurucusu iş adamı Elon Musk, yılan hikayesine dönen sürecin sonunda Twitter'ı 44 milyar doları satın aldı. Dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Musk, sadece yatırımlarıyla değil, farklı alanlara yaptığı etkilerle de dikkat çekiyor. Ünlü milyarder, yaptığı paylaşımlarla kripto para piyasasını derinden etkilemişti. Öte yandan Musk, Rusya'nın işgali sonrası Ukrayna'ya Starlink uyduları ile ücretsiz internet sağlamıştı. Musk, aynı hamleyi hükümet karşıtı protestoların yaşandığı İran'da da gerçekleştirmişti.

TARTIŞMA YARATAN ÖNERİLER GETİRMİŞTİ

Elon Musk, farklı çatışma bölgeleriyle ilgili öne sürdüğü çözüm önerileriyle tepki çekmişti. Ünlü milyarder, Ukrayna'daki savaşın bitmesi için Rusya'nın bazı bölgeleri ilhak edebileceği bir çözüm öne sürmüştü. Söz konusu öneri Kremlin'de memnuniyetle karşılanmıştı. Ünlü milyarder, Tayvan'da ise sorunun çözümü için Çin'in kontrolünün artması gerektiğini savunmuştu. Söz konusu öneriler Washington'da tepkiyle karşılandı.

ABD BASININDAN SERT YAZI

Son olarak Twitter'ı satın alan ve sadece yatırımlarıyla değil yaptığı paylaşımlarla ve farklı hamlelerle büyük bir etki alanına sahip olan Elon Musk'ın ultra milyarder olma süreci ve etki alanını artırmasıyla ilgili ABD'de dikkat çeken bir yazı yayınlandı. New York Times'tan David Nasaw'ın imzasıyla yayınlanan yazıda ünlü milyarder ABD'nin kuruluş sürecinde demiryollarını inşa eden 'hırsız baronlara' benzetildi.

"VERGİ TEŞVİKLERİYLE ŞİRKETİNİ VE SERVETİNİ BÜYÜTTÜ"

Mask'ın 21. yüzyılın teknoloji temelli aşırı kapitalizmin yüzü olduğunu belirten Nasaw, "Bay Musk, hızla parçalanan düzenleyici devlet aygıtında ortaya çıkan fırsatlardan yararlandı ve küçük bir yatırımcı ordusu ve bir lobici, avukat ve hayran filosu (silahşörler olarak bilinir) edindi. Kendisini kuralları çiğneyen, kendisi için çalışanları sömüren ve tüketen, yoluna çıkanlarla alay eden ve insanlığa fayda sağladığı için servetiyle istediğini yapan bir teknoloji dehası olarak konumlandırmaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

Elon Musk'ın ABD'nin son 200 yıldaki büyük iş adamları gibi devlet teşviklerinden büyük ölçüde yararlandığını vurlayan New York Times yazarı, "Musk'ın şirketleri ve serveti, elektrikli otomobil şirketi Tesla için milyarlarca dolar değerinde sübvansiyon ve Amerikan astronotlarını uzaya götürmek, uyduları fırlatmak ve birbirine bağlı yüksek hızlı internet hizmetleri sağlamak için NASA sözleşmelerinde milyarlarca dolar değerinde sübvansiyonlarla büyüdü" dedi.

"ELON MUSK'I DAHA TEHLİKELİ YAPAN ŞEY..."

Ünlü milyarder Elon Musk'ın Twitter'da yaptığı paylaşımlara dikkat çeken David Nasaw, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elon Musk'ı özellikle endüstriyel çağın patronlarından daha güçlü ve potansiyel olarak daha tehlikeli yapan şey, işlerini ve siyasi fikirlerini bir tweet ile tanıtabilmesidir. Bu tür anlık iletişimlerin etkisi, mem hisse senetleri, günlük ticaret, anlık iletişim, yanlış bilgilendirme ve dezenformasyon çağında medya ve piyasa dinamiklerini sağlam bir şekilde anlamasıyla artırıldı."


SuperHaber Özel / Serkan Talan

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ı topa tuttular: Musk'ı daha tehlikeli yapan şey... ile ilgili etiketler Elon Musk Twitter Tesla New York Times
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.