Twitter'dan 'Trump' savunması

Twitter hesabını en aktif kullanan liderler arasında olan ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabı kapatıldı. Tüm dünyada tartışma yaratan bu hareket, 'ifade özgürlüğüne engel' olarak yorumlandı. Konuyla ilgili suskunluğunu bozan Twitter CEO'u Jack Dorsey, bu davranışla gurur duymadığını ancak doğru bir karar olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabının kalıcı olarak askıya alınmasına ilişkin ilk açıklama geldi.

Açıklamayı yapan Twitter kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, yapılanla gurur duymadığını ancak yapılması gerektiğini ifade etti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla duruma açıklık getiren Jack Dorsey, bunun Twitter için doğru bir karar olduğuna inandığını söyledi.

"ELEŞTİREL BİR GÖZLE BAKMALIYIZ"

Olağanüstü bir durumla karşı karşıya kalındığını ifade eden Dorsey, alınan karar nedeniyle üzüntü duyduğunu belirtirken, “Politikamız ve yaptırımımızdaki tutarsızlıklara hepimiz eleştirel bir gözle bakmalıyız” şeklinde konuştu.

Dorsey, aynı zamanda Twitter kurallarına uymayan ve yaptırımlara katılmayan kişilere başka internet hizmetlerine gitmeleri tavsiyesinde de bulundu.

TWITTER HESABINI KAPATTI, FACEBOOK ENGELLEDİ

Sosyal medya platformu Twitter hafta sonunda yaptığı açıklamada ABD Başkanı Trump’ın Kongre baskını sonrasında geçici olarak askıya aldığı hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD'de başkanlık yarışını rakibi Joe Biden'a kaptıran Donald Trump, Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada Beyaz Saray yakınında bir miting düzenlemişti.

Mitingde destekçilerine Kongre'ye yürümelerini söyleyen Trump'ın çağrısı sonrası kongre binası basılmış, çıkan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Olaylar sürerken ve sonrasında Trump'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara kısıtlama getirilmişti

Donald Trump'a ait Twitter hesabının engellenmesine tepki gösteren destekçileri Twitter CEO'su Jack Dorsey'e çok sert tepkiler göstermişti.

 

Twitter'dan 'Trump' savunması ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Twitter jack dorsey
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.