Twitter'dan flaş hamle: Sputnik'in profiline "Rus devletine bağlı medya" ibaresi eklendi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 6 gündür devam ederken Batı ülkelerinde Ruslara karşı bir 'cadı avı' başladı. Rusya'ya yönelik son hamle de Twitter'dan geldi. Twitter, Rus medya kuruluşu Sputnik'in profiline 'Rus devletine bağlı medya' ibaresi ekledi. Aynı ifadenin Sputnik'te çalışan editörlerin Twitter sayfalarında da olması dikkat çekti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken Moskova yönetimine yönelik yaptırımlar devam ediyor. Başta ABD ve Avrupa ülkeleri üst üste yaptırımlar açıklarken benzer hamleler medyada da gerçekleşiyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen “Kremlin’in medya makinesini AB’de yasaklayacağız” diyerek Rus devletinin yayın organları Russia Today, Sputnik ve yan kuruluşlarının yasaklanacağını bildirmişti.

BİR HAMLE DE TWİTTER'DAN GELDİ

Rusya'ya yönelik hamle yapan kuruluşlara Twitter da eklendi. Sosyal medyada en çok kullanılan uygulamalardan biri olan Twitter, Rus yayın kuruluşu Sputnik'in sayfasına "Rusya devletine bağlı medya" ibaresi ekledi. Aynı ibarenin Sputnik'te çalışan editörlerin Twitter sayfalarında da görülmesi dikkat çekti. Söz konusu hamle, Rusya adına çalışan ve Rus aidiyeti olan herkesi dışlama politikası olarak görüldü.

Sputnik editörleri, Twitter'ın söz konusu hamlesini şaşkınlık ve tepkiyle karşıladı.

Twitter'dan flaş hamle: Sputnik'in profiline "Rus devletine bağlı medya" ibaresi eklendi

Twitter'dan flaş hamle: Sputnik'in profiline "Rus devletine bağlı medya" ibaresi eklendi - Resim : 2

Sputnik haber ajansının basın ofisinden yapılan açıklamada Twitter’ın bu etiketlemesi "cadı avı" olarak değerlendirildi.

 

 

 

Twitter'dan flaş hamle: Sputnik'in profiline "Rus devletine bağlı medya" ibaresi eklendi ile ilgili etiketler Sputnik Twitter rus devletine bağlı medya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.