Tıkladıkça ödül kazandıran uygulama

Twitter'ın Türkiye'de temsilci açmaya yanaşmaması ve reklam gelirlerine bloke konmasının ardından platformun ülkedeki faaliyetlerine son verebileceği iddia edildi. Bu gelişmelerin ışığında geçtiğimiz günlerde WhatsApp'dan BiP'e sağlanan geçiş gibi, Twitter'dan da farklı bir platforma geçiş yapılacağı iddiaları gündeme oturdu. Sosyal medya kullanıcıları, böyle bir senaryoda gidecekleri yeri ise şimdiden belirledi; Yaay...

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Türkiye'ye temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketleri artık Türkiye'den reklam alamayacak. 

Reklam yasağı uygulaması, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Vergi Denetim Kurulu tarafından denetlenecek.

Ayrıca Twitter'ın başını çektiği Periscope ve Pinterest gibi kurumlara reklam veren şirketlere de ceza kesilecek.

Bu gelişmelerin ardından sosyal medya platformlarında Twitter'ın Türkiye'den çekileceği iddiaları yayıldı. 

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp'ın uyguladığı 'zorunlu güncelleme' nedeniyle birçok kullanıcının alternatif uygulamalara yöneldiğini hatırlatan kullanıcılar, Twitter'ın kapatılması ihtimaline karşı hangi platforma geçebileceklerini tartıştı.

Söz konusu tartışmalarda Türkiye'nin yerli ve milli sosyal medya uygulaması Yaay ismi ön plana çıktı. 

Türk Telekom çatısı altında geliştirilen uygulama, yaptığı atılımlarla Twitter'a rakip olarak görüLüyordu. 

Facebook'un ara yüzünü de andıran Yaay, rozet ve puan sistemiyle kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunmayı da hedefliyor. 

Peki bu avantajlar ne, vatandaşlar nasıl puan toplayacak? 

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Tıkladıkça ödül kazandıran uygulama ile ilgili etiketler Twitter Türk Telekom Yaay uygulama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.