Twitter'a karşı 'Anadolu Ajansı' önerisi gündeme geldi

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın kullanıcıları farklı kategorilere ayırma kararı sonrası yeni bir öneri gündeme geldi. SuperHaber yazarı Nuran Yıldız, devlet ve hükümet yetkililerinin açıklamalarını Anadolu Ajansı üzerinden yapmalarını tavsiye etti.

Tesla ve Spce X'in kurucusu Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması sonrası sosyal medya platformu üzerindeki tartışmalar devam ediyor. Ünlü milyarder, Twitter'ı satın aldıktan sonra tüm yönetim kadrosunu işten çıkararak oldukça tepki çeken hamlelere imza attı.

Elon Musk'ın kullanıcıları farklı kategorilere ayırma kararı sonrası farklı bir öneri gündeme geldi. SuperHaber yazarı Nuran Yıldız, devlet yetkililerinin açıklamaları Twitter yerine Anadolu Ajansı üzerinden yapmalarını tavsiye etti. Yıldız, "Belki bir sonraki Hükümet toplantısında ya da siyasi parti yönetimlerinde konu gündeme gelir de, resmi açıklamaları yeniden Anadolu Ajansı’ndan yapmaya karar verirler" ifadelerini kullandı.

Nuran Yıldız'ın "Neden "Kararsızlar"ı anlamamakta ısrarlısınız?" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Siyasetin karar mekanizmalarında olanlar ya da onlara yakın kişilerin yazılarımı okuduklarını biliyorum.

İşte onlar bu yazıyı dikkatle okumalılar.

Twitter’ı Musk satın alınca “mavi tık” konusunu çeşitlendirmeye karar verdi.

Derdi kullanıcıları kategorilere ayırmak.

Neden kategorilere ayırırsınız? Tanımlaması ve kontrolü daha kolay olsun diye.

O kategorilerden biri “devlet ve hükümet hesapları” olacak!

Bizde ise bir süredir, ABD sermayeli bu ortamı haber ajansı gibi kullanan bir devlet, hükümet, kamu kurumları, yöneticiler ve siyasetçiler var.

Bu duruma hep itiraz ettim, gayri ciddi ve riskli buldum. Kuşku duydum.

Belki bir sonraki Hükümet toplantısında ya da siyasi parti yönetimlerinde konu gündeme gelir de, resmi açıklamaları yeniden Anadolu Ajansı’ndan yapmaya karar verirler.

Elbette AA’nın da kendisine bir bakması ve yenilemesi koşuluyla.


YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Twitter'a karşı 'Anadolu Ajansı' önerisi gündeme geldi ile ilgili etiketler Twitter Elon Musk Anadolu Ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.