Twitter, yeni özelliği test ediyor: Videolara hız ayarı gelecek

Son dönemde video platformlarında bulunan 'video hızı ayarı' özelliğini Twitter da kullanmaya hazırlanıyor. Twitter, videolarda ayarlanabilir oynatma hızı özelliğini test etmeye başladı.

Sosyal medyanın en büyük platformalarından Tiwtter, internet dünyasıyla beraber artan hız tutkununa ayak uyduruyor. Twitter, video içerik platformlarında beğenilerek kullanılan bir özelliği kendine uyarlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda platform, videolarda ayarlanabilir oynatma hızı özelliğini test etmeye başladı.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, özellik, belirli Android cihazlarda test edilmeye başlandı. Oynatma hızı, 0.25 ile 2 arasında değişen ayarlanabilir seçenekler içeriyor. 0.25’lik artış ve 8 adet seçenekle gelecek olan özelliğin küresel bazda devam edip etmeyeceği şimdiden merak konusu.

Ayarlanabilir video oynatma hızı özelliğini az sayıdaki belirli kullanıcı test ediyor. Bu kullanıcılar, özelliği denemek için ekranın üst kısmında bir dişli simgesini kullanarak özelliği deneyebiliyorlar. Simge üzerinden Hız seçeneklerini getirmek ve istediğinizi seçmek için basitçe dokunmak yeterli oluyor. Twitter, özelliği şu ifadelerle anlatıyor.

Twitter, yeni özelliği test ediyor: Videolara hız ayarı gelecek

"2x, 1x, 0,5x… şimdi videolar için oynatma hızında daha fazla seçeneği test ediyor.
Android ve web’deki bazılarınız, videoları ve sesli Tweetleri yavaşlatabilmeniz veya hızlandırabilmeniz için aralarından seçim yapabileceğiniz farklı oynatma hızlarına sahip olacaksınız."

Videolarda ayarlanabilir oynatma hızı seçeneği birçok platformda kullanılıyor. Aktif olarak kullanılan bu özelliği Netflix ve YouTube gibi büyük kullanıcı sayısına ulaşan video içerik platformlarının uzun zamandır sunuyor. YouTube, bu özelliği 2017 yılında kullanıcılarına sunmaya başlamıştı. Özelliğin kalıcı olup olmayacağını önümüzdeki günler belirleyecek.

 

Twitter, yeni özelliği test ediyor: Videolara hız ayarı gelecek ile ilgili etiketler Twitter video hız hız ayarı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.