Twitter BirdWatch nedir? Nasıl çalışır? Twitter'da yanlış bilgiye karşı Birdwatch!

Sosyal medya platformu Twitter yeni özelliği Birdwatch ile yanlış ve yalan bilgileri engellemeyi düşünüyor. Deneme aşamasında olan ve kullanıcıları Birdwatch kullanmaya davet eden Twitter Birdwatch nasıl kullanılır? Birdwatch nasıl çalışır?

Twitter Birdwatch özelliğini duyurdu. Yanlış bilgilere karşı geliştirilen ve 3. şahıslara puan verme imkanı sağlayan Twitter Birdwatch nasıl çalışır?

BİRDWATCH NASIL ÇALIŞIR?

Bir kullanıcı Birdwatch’a bir gönderi eklediğinde, esasen onu denetlenmesi için işaretler. Ayrıca, özel olabilen veya herkese açık hale getirilebilen ve söz konusu tweet’i neden işaretlediklerini açıklayan notlar da ekleyebilecekler.

Twiter, yanlış bilgilere karşı "Birdwatch" özelliği geliştirdi

Twitter, kullanıcıların Birdwatch’la ilgili notlarını gösteren bir tweet’in altına bir çift dürbün (veya gözlük) gibi görünen yeni bir simge yerleştiriyor. Ayrıca platform, arayüz kenar çubuğuna kullanıcıların katkılarını takip edebilecekleri “Kuş Gözlemi Notları” adlı yeni bir sekme ekleyecek.

Twiter, yanlış bilgilere karşı "Birdwatch" özelliği geliştirdi

Ancak Birdwatch'ın kullanımında doğacak aksaklıklar konusunda tahminler de mevcut. Örneğin, tüm kullanıcılara diğer kişlilerin okuyabileceği notlar ekleme imkanı vermesinin sakıncalı olduğu söyleniyor. Ayrıca doğrulanmış uzmanlar ya da moderatörlerin varlığının olup olmaması da Twitter'ın vereceği cevaplar arasında yer alıyor. 

Twitter BirdWatch nedir? Nasıl çalışır? Twitter'da yanlış bilgiye karşı Birdwatch! ile ilgili etiketler Twitter Birdwatch
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.