Tuzla'da genizleri yakan koku paniği!

Tuzla İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde, genizleri yakan koku paniğe yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Sözkonusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. İlk incelemelerde, insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir." denildi. Öte yandan Tuzla'da kimyasal atıktan yayılan kokudan etkilenerek hastanelere başvuran 60 kişi taburcu edildi.

Kokuyla ilgili İBB Beyaz Masa'nın Twitter hesabından, “Tuzla civarında sanayiden kaynaklı meydana gelen kokuyla ilgili ekipler bölgeye intikal etmişlerdir. Konu AKOM, iGDAŞ ve diğer birimlerin bilgisi dahilinde olup, müdahale edilmektedir." açıklaması yapıldı.

Ekiplerin söz konusu kokunun kaynağına ilişkin çalışmaları sürüyor.

tuzla_22

İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Yoğun kokuya ilişkin İGDAŞ'tan yapılan açıklamada ise; "Tuzla İstasyon Mahallesi’nde hissedilen kimyasal kokunun doğalgaz ile ilgisi bulunmadığı tespit edilmiştir, kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

tuzla3

VALİ ŞAHİN: TÜM EKİPLER DETAYLARIYLA ARAŞTIRIYOR

İlimiz Tuzla ilçesinde çevreyi rahatsız eden ve atıksu kolektöründen kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen koku yayılması konusu Valiliğimiz AFAD ekipleri, İBB, İGDAŞ, İSKİ ve ilgili diğer tüm birim ekiplerince tüm detaylarıyla araştırılmaktadır.

tuzla_33

İBB: KANALİZASYONA SANAYİ ATIĞI KARIŞMIŞ OLABİLİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Tuzla’da genizleri yakan kokuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Tuzla’da akşam saatlerinde İstasyon, Yayla, Evliyaçelebi ve Postane mahallerinde yayılan koku ile ilgili araştırmalar devam ediyor. İhbarın gelmesiyle birlikte İGDAŞ, İtfaiye, İSKİ, AKOM, UMKE, İl Çevre Müdürlüğü ekipleri ve zabıta bölgede araştırmalarını sürdürüyor. Çevrenin sanayi bölgesi olması dolayısıyla kanalizasyona sanayi atıklarının karışma ihtimali araştırılıyor” denildi.

tuzla2

ÇOK SAYIDA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Yoğun olarak hissedilen kokudan etkilenen çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.

Tuzla Piyade Okulu öğrencileri, Tuzladaki bir kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda kişi Tuzla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kokudan olumsuz etkilenen hastaları getiren ekiplerin özel kıyafetler giydikleri görüldü. Bazı araç sürücülerinin kokunun etkisinden kurtulmak için maske takıyor.

tuzla1

"CİHAZDA TANIMLI OLMAYAN GAZ"

AFAD ekipleri cihazlarla ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihaza tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle gazın kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.

Yoğun hissedilen kokudan etkilendiklerini söyleyen Tuzla sakinleri, "Saat 20.00'den sonra başladı. Bir koku var biz de anlayamadık, çok rahatsız olduk evde o yüzden ailecek dışarı çıktık. Bir şeyden haberimiz yok. Çok ağır bir koku aşırı derecede. Nefes alınamaycak halde şuan. Normalde haftada bir gelen bir koku ama bugünkü dehşet bir koku. Böyle bir şey olamaz" dedi.

TÜRK KIZILAYI GENEL BAŞKANI KINIK: EVLERE GİRİLİP DIŞ TEMAS KESİLMELİ

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık vatandaşlara ''Tuzla’da kokunun hissedildiği açık alanlardan evlere girilmeli dışarıdan hava temasını azaltacak bariyerlerle (Islak havlu ile kapı eşiklerinin kapatılması vs) dış temas kesilmeli ve AFAD ve Valiliğin talimatları takip edilmelidir.'' tavsiyesinde bulundu.

MİKDAT KADIOĞLU: YERİNDE SIĞINAK PROSEDÜRÜ UYGULANMALI

SuperHaber yazarı Mikdat Kadıoğlu ise vatandaşları yerinde sığınak prosedürü uygulamaya davet ederek ''Tuzla'da bir tesisten kimyasal bir sızıntı varsa ve solunması tehlikeli ise herkesin YERİNDE SIĞINAK PROSEDÜRÜ uygulaması lazım. Banyoya gidin, pencerelerini koli bantı ile bantlayın, kapı eğişine havlu koyun, DIŞARIDAN EVE HAVA GİRİŞİNİ KESİN.'' ifadelerini kullandı.

İBB KOKUNUN NEDENİNİ AÇIKLADI

İBB'den yapılan açıklamada ''Kokunun atık su kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.'' denildi.

İBB'den yapılan açıklamada insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirtilirken, "İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır" ifadesi kullanıldı.

İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda;

"İBB birimleri, atıksu kolektörlerine kaçak kimyasal deşarjların kaynağını ve vidanjörlerle savaklama yapılıp yapılmadığını tespit için çok yönlü incelemelerini sürdürmektedir.

Ayrıca, kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ Laboratuvarlarında analiz edilmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bütün birimleri ile, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli inceleme ve araştırmalarına devam etmekte olup, sorumlulular hakkında adli ve hukuki yollar sonuna kadar takip edilecektir.

Komuoyuna önemle duyurulur."

ifadeleri yer aldı.

Tuzla'da genizleri yakan koku paniği! ile ilgili etiketler Tuzla koku
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.