Tuvalete girerken ve çıkarken okunacak dua

İslam dininde duanın önemli bir yeri vardır. Günlük yaşantımızdaki faaliyetlerimizi gerçekleştirmeden hemen önce de dua ederiz. Örneğin, yemek yemeye başlamadan önce sofra duası yaparız, eve girerken ve evden çıkarken, uyumadan önce dualar okuruz. Peki, tuvalete girerken ve çıkarken okunacak dualar nelerdir? İşte, tuvalete girerken ve çıkarken okunacak dualar…

Bir işe başlamadan önce okunması faydalı olan dualar vardır. Sınava girmeden önce, yemek yapmaya başlamadan önce çeşitli dualar okuruz. Kullanıcılar tuvalete girerken ve çıkarken okunacak duaları da araştırıyor. İşte, tuvalete girerken ve çıkarken okunacak dualar…

tuvalete girerken ve çıkarken okunacak dualar

TUVALETE GİRERKEN OKUNACAK DUA

Okunuşu: “Allahümme innî euzü bike minel hubsi vel habais”

Anlamı: “Allah’ım! Pislikten ve cin ve şeytan gibi kötü yaratıklardan sana sığınırım”

Enes b. Malik (r.a.)’den rivâyete göre bir hadiste, Rasylullah (s.a.v.) tuvalete girmek istediğinde: “Allah’ım erkek ve dişi tüm şeytanlardan ve tüm pisliklerden sana sığınırım” derdi. (Buhari)

Tuvaletten çıkınca da sağ ayakla çıkılmalıdır. Sol el ile taharetlenmeli, taharet yaparken su ile temizlenmelidir. Zaruretsiz ayakta idrar yapmamalı. Daha sonra da tuvaletten çıkarken dua okunmalıdır.

TUVALETTEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA

Okunuşu: “Elhamdülillâhillezî ezhebe anil eza ve âfâni”

Anlamı: “Benden sıkıntıyı gideren ve bana afiyet bahşeden Allah’a hamd olsun”

Hz. Âişe (r.a)’dan rivayet edildiğine göre bir hadiste, Rasulullah (s.a.v.) tuvaletten çıkınca: “Lutfunla Ya Rab beni bağışla” derdi. (Ebu Davud)

İş hayatımızda, evimizde, okulumuzda, seyahatlerimizde, alışverişimizde, çocuklarımızı yetiştirirken vb. her yerde ve her zaman dinimizin gerektirdiği şekilde, Kuran’ın emrettiği gibi, sünnete riyaret ederek yaşamayı ilke edinmeliyiz. Tuvalette bu alanlardan biridir.

Tuvalete girerken ve çıkarken okunacak dua ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.