Tuvalet temizliğinin zulüm olmasına gerek yok! Bu yöntemler hemen temizlik sağlıyor

Tuvaletinizi temizlerken kireçleri çıkarmakta ya da sarılıkları gidermekte zorlanıyorsanız, bu haber tam size göre! İşte 10 dakikada tuvaleti tertemiz yapacak tüyolar…

Temizliği evin diğer bölümlerine göre oldukça zor olan tuvaletler, aynı zamanda hijyenik olması gerektiği için daha sık temizlenmesi gereken de yerler. Bu nedenle tuvalet temizliği yapan kişilerin sık sık bu işlemi tekrarlaması gerekiyor. Ancak bazen tüm denemelere rağmen, kireç ve sararmış lekeler gitmeye biliyor. Bu konuda ise uzmanlar üç pratik yol öneriyor.

Sararmış tuvalet taşından kirece kadar her türlü sorunu giderebilecek olan bu üç yöntem, son zamanlarda temizlik yapanların kurtarıcısı haline geldi. Özellikle de temizlikte süreyi kısaltanlardansanız, bu tüyoların tamamı size göre. Zira her bir tüyo için maksimum 10 dakika harcamanız yeterli oluyor. İşte 10 dakikada tuvaleti tertemiz yapacak tüyolar…

BEYAZ SİRKE KURTARICINIZ OLABİLİR

Tuvalet temizliğinin zulüm olmasına gerek yok! Bu yöntemler hemen temizlik sağlıyor

Gerek kullanıma gerek ise temizliğe bağlı olarak sararan ya da kireçlenebilen tuvalet taşları, çirkin bir görüntü ortaya çıkarıyor. Hijyen açısından da pek hoş olmayan bu görüntüleri evdeki yöntemler ile gidermek ise mümkün. Üstelik hiçbir kimyasal kullanmanıza da gerek yok.

Pek çok kişinin gizli silahı olan beyaz sirke; yeşilliklerin tertemiz yıkanmasından kepeğin giderilmesine kadar birtakım faydalar sunuyor. Tuvalet temizliğinde de yardım sunan beyaz sirkenin 1 litresi işinizi görecekti. Seyreltilmiş beyaz sirke ile tuvalet temizliği için; sirkeyi bir kaseye dökün. Bu kasede sirkeyi tuvaletin her yerine gelecek şekilde boşaltı. Beyaz sirke içeren bir tuvalet fırçası ile ovalayın ve sifona basın.

ZIMPARA KAĞIDI VE KOLAYA ŞANS VERİN

Orta taneli zımpara kağıdı da tuvaletin kireç ve sararmış lekelerini gidermek için son derece kullanışlı olabiliyor. Bu kapsamda zımpara kağıdı ile tuvaletin içerisini fırçalamanız gerekiyor. İnce taneli bir başka zımpara kağıdı ile üzerinden geçmeniz lekeleri tamamen yok edecektir. Ancak unutmayın, fazla baskı tuvalet taşlarınızı çizebilir.

Tuvalet temizliğini kolaylaştıran son tüyomuz ise; kola. Evet, bildiğiniz içecek olan şişe kola, tuvalet temizliğinde bir numara olan ürünlerden birisi. Bir şişe kolayı tuvaletinize boşaltın ve sabaha kadar bekletin. Sabah yıkayarak, tuvaletinizi temizleyin. Parladığını fark edeceksiniz.

Tuvalet temizliğinin zulüm olmasına gerek yok! Bu yöntemler hemen temizlik sağlıyor ile ilgili etiketler Temizlik
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.