Tuvalet fırçası sensin, a ha bu da babana girsin!

Demet Cengiz

Demet Cengiz

İzlanda’ya maça giden milli takımımızın havalimanında maruz kaldığı muamele terbiyesizliğin daniskası… Her fırsatta medeniyet kibri kasanların, değil nezaketen usulden bile yoksun davranmaları ne hazin. Ya da medeniyetlerini gösterirken seçkinci davranmaları…

Bir ülkenin milli takımını boş yere havalimanında saatlerce bekletmek, bavullarını didik didik aramak, akılları sıra aşağılamak, moral bozmak kabul edilemez. Gerekli nota da verildi. İzlanda’nın bir özür borcu var, bize.

Üstelik bir densiz de, bir futbolcu ile basın mensupları röportaj yaparken, eline aldığı bir fırçayı uzatarak kendince dalga geçiyor.

Tuvalet fırçası sensin, a ha bu da babana girsin!

Adam densiz işte! Oradaki kalabalığın kim olduğu konusunda veya yaşananlarla ilgili bir fikri var mı yok mu bilmiyoruz.

Ona kızmakta, tepki göstermekte de haklıyız lakin geçilen bir ince çizgi var ki orada haklıyken haklı kalamıyoruz.

Sosyal medyada havalimanında yaşanan bekletme rezaletinin üstüne, bir densizin tuvalet fırçası uzatmasına kızıp, tüm bir ulusu hedef alan hakaretler, küfürler, tehditler bu ‘medeniyet kasan kibirlilerin’ ekmeğine yağ sürüyor. Biz yine barbar Türkler oluyoruz.

Bütün o yapıp ettiklerinin tek bir nedeni var: Provoke etmek.

Ve görünen o ki başarılı da oluyorlar. Niye ulusça alınıyoruz ki buna? Neden ulusça alınıp, başka bir ulusa topluca hakaret ediyoruz ki?

Al işte elinde muazzam bir malzeme var, terbiyesizliklerini vur yüzlerine. Tuvalet fırçası uzatan o adamla geç dalganı. Üzerine sifonu çek, madem pek meraklı bu tuvalet işlerine. Tek bir adama yönelt kızgınlığını ve öyle dalga geç ki o rezil olsun, yaptığına bin pişman olsun.

“Türkler geliyor, ananızı s***cekler”, “Tuvalet fırçası sensin, a ha bu da babana girsin” gibi bir yığın tweet gördüm. Hem Türkçe hem İngilizce küfür kıyamet…

Satırlı, bıçaklı, silahlı fotoğraflar paylaşanlar… Sahi siz neye hizmet ediyorsunuz?

Tuvalet fırçası sensin, a ha bu da babana girsin! - Resim : 2

İzlanda bayrağını değiştirip amblem olarak tuvalet fırçası koyanlar bile olmuş.

Tuvalet fırçası sensin, a ha bu da babana girsin! - Resim : 3

#Yavşakizlanda, #TurkAreComingForIceland etiketleri hem Türkiye’de hem de dünyada trend topic oldu.

Tuvalet fırçası uzatan adam dedikleri birinin hesabını da hacklemişler. Gerçekten o kişi mi bilmiyorum. O kişiyse iyi olmuş ama ya değilse… Ne gerek var? Son iddia o adamın Belçikalı olduğu yönünde. Şimdi Belçika bayrağına mı tuvalet fırçası iliştireceğiz?

Tuvalet fırçası sensin, a ha bu da babana girsin! - Resim : 4

Biz yine de bize yakışanı yapalım, dostlar. Bir tane adamı kınayalım, havalimanındaki muameleyi eleştirelim, kızalım tepkimizi verelim ama bir ulusa topyekun sövmeyelim. İzlanda’ya verilecek en güzel yanıt maçı almaktır.

Eleştirdiğimiz tavrı biz kendimiz de sergilersek, ne farkımız kalır kötüden?

Diğer Yazıları