TÜSİAD VE TOBB, ismi CIA ile anılan kuruluşla aynı yerin bağışçısı!

ABD merkezli ve fazlasıyla tartışmalı bir kuruluşun izini süren SuperHaber, başkanlığını ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar eski yardımcısının yaptığı bu kuruluşun, aralarında CIA ile bağlantılı RAND Corporation, ABD savunma sanayisi devi Lockheed Martin, NATO örgütleri, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Fransa'nın ABD Büyükelçiliği gibi kuruluşların da olduğu bağışçıları arasında iki tanıdık sivil toplum örgütüne de rastladı: TÜSİAD ve TOBB. Devasa listede onlardan başka bağışçı Türk STK'sı bulunmuyor.

German Marshall Fund of the USA, Washington D.C. merkezli bir fonlama ve düşünce kuruluşu. Kendi websitesine göre amacı 'Transatlantik iş birliklerini güçlendirmek'. 

Başkanlığını ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar eski Yardımcısı'nın yaptığı, Soğuk Savaş'ta kurulmuş ve çok çeşitli ve ilginç yerlerden bağışlar alan bir kuruluş. Özellkle şu anda Karadeniz ve Belarus konusunda 'araştırma ve analizler' yapıyorlar.

VAKFIN BAĞIŞÇILARI ARASINDA İKİ TANIDIK STK İLE KARŞILAŞTIK: TÜSİAD VE TOBB

Vakfın bağışçıları arasında Lockheed Martin, Raytheon gibi birçok ünlü ABD savunma şirketinin yanısıra ABD Dışişleri Bakanlığı, -CIA bağlantılı- RAND Corporation,  Fransa'nın ABD Büyükelçiliği ve çeşitli NATO kuruluşları gibi yerler var. 

TÜSİAD VE TOBB, ismi CIA ile anılan kuruluşla aynı yerin bağışçısı!

TÜSİAD VE TOBB, ismi CIA ile anılan kuruluşla aynı yerin bağışçısı! - Resim : 2

BU NASIL LİSTE: RAND CORPORATION, LOCKHEED MARTIN, TÜSİAD VE TOBB...

Bu kuruluşunun binlerce satırdan oluşan bağışçı listesinde göze çok tanıdık gelen iki Türk sivil toplum kuruluşu var: TÜSİAD ve TOBB. Devasa bağışçı listesinde Türkiye merkezli başka herhangi bir kurum veya kuruluş bulunmuyor

TÜSİAD VE TOBB, ismi CIA ile anılan kuruluşla aynı yerin bağışçısı! - Resim : 3

TÜSİAD VE TOBB, ismi CIA ile anılan kuruluşla aynı yerin bağışçısı! - Resim : 4

TÜSİAD VE TOBB'UN, ABD Dışişleri Bakanlığı, Lockheed Martin ve RAND Corporation ile birlikte bağışçıların arasında olması SuperHaber'in dikkatinden kaçmadı. 

Ulaşılan bilgilere göre TOBB bu kuruluşa 100.000 doların altında bir bağışta bulundu. Eldeki belgelere göre TÜSİAD'ın yaptığı bağış ise 250.000 dolara kadar çıkabilir fakat 100.000 dolardan düşük değil.

DEVAMI YARIN GELECEK...

Türkiye'den çok yurtdışı medyasında tanınan ve Türkiye analizleri yapan, Amerikan kuruluşun Ankara Direktörü 'Muhalefetin yönettiği bir Türkiye' senaryosunda Türkiye'nin nasıl politikalar izleyeceğini yazdı...

Çok konuşulacak analizinin çevirisi yarın SuperHaber'de...

 

Kaynak: SuperHaber

TÜSİAD VE TOBB, ismi CIA ile anılan kuruluşla aynı yerin bağışçısı! ile ilgili etiketler TÜSİAD TOBB Amerika Washington rand corporation lockheed martin german marshall fund america usa özgür ünlühisarcıklı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.