Tus 2018 1.Dönem ne zaman?

Tabip, eczacı, kimyager veya veteriner olmak ya da bu alanlarda eğitime devam edenler, Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunanlar, Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmayan, burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olanlar, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)’na yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.

2018 TUS 1. Dönem 25 Şubat 2018 tarihinde yapılacak. 2018 TUS 1. Dönem Sınavı 11-18 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak. 2018 TUS 1. Dönem Sonuçları 15 Mart 2018 tarihinde açıklanacak. 2018 TUS 1. Dönem Sınavı Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere iki alt sınavdan oluşacak. Bankaya sınav ücretini yatıracak adaylar başvurularını tamamlamalarının ardından sınava girmeye hak kazanacaklar. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr sitesinden yayınlanacaktır. 2018 TUS Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.00'da başlayacak olup 150 dakika sürecek. 2018 TUS Klinik Tıp Bilimleri Testi saat 14.30'da başlayacak olup 150 dakika sürecek.

tusu

Her iki testin sınav ücreti de 150,00 TL'dir. 2018 TUS 1. Dönem geç başvuru günü 31 Ocak 2018 tarihinde olup her iki testin de geç başvuru ücreti 225,00 TL'dir. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları ÖSYM tarafından internet aracılığıyla ilan edildikten sonra K veya T puanı 45 ve üzeri puan alan adaylar internet üzerinden tercih bildiriminde bulunacaklardır. SINAV VE YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI Adaylar sınav ve yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

tuskapak

Sınav ve yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Tus 2018 1.Dönem ne zaman? ile ilgili etiketler tus tus2018 1donem ocakayı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.