TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy için çok sert konuştu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TURSAB’ın Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile ilgili çok sert konuştu. Bağlıkaya yaptığı açıklamada "Turizm verileri tamamen palavra'' ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaklaşık 11 bin üyesiyle en büyük meslek örgütlerinden birisi olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nden (TÜRSAB) Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a tepki geldi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert sözlerle eleştirdi. Bağlıkaya, yaptığı açıklamada "Turizm verileri tamamen palavra'' ifadelerini kullandı.

Kültür Bakanı Erosy ile TURSAB Başkanı Bağlıkaya arasında öteden beri gelen görüş ayrılıkları bulunduğu sektörde en çok konuşulan konular arasındaydı.

Bağlıkaya'nın sözleri şu şekilde:

''CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖZÜNE GİRMEK İÇİN BİR TAKIM İŞLER YAPIYORLAR''

“Turizm verileri ve özellikle gelir verileri tamamen palavra. Biz bunları söyleyince tabii ki hedef olarak gösteriliyoruz. Uydur kaydır bir sürü işer yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızın gözüne girmek için bir takım işler yapıyorlar, bir takım rakamlardan bahsediyorlar. Ortalığa turizmi çok iyi biliyor, onun dediği doğrudur algısı yaymaya çalışıyorlar. Antalya'daki otecileri bakanın olmadığı ortamda dinleyin. Ağustos'a kadar boşlardı, herkes ağlıyor. İstanbul otelleri boş, herkes ağlıyor. Otelcilerin, sayın bakanının söylediklerine destek vermiş olmaları bu turizmdeki rakamların doğru olduğu anlamına gelmez. Onlar bir sürü şeyi söyleyemiyorlar. Bir başarı hikayesi... Bu başarı hikeyesinin ne kadar balon ve palavra olduğunu verilerle anlatırım.''

TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy için çok sert konuştu ile ilgili etiketler Mehmet Ersoy Kültür ve Turizm Bakanı Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehmet Nuri Ersoy turizm

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.