Türksat'ın dolar sevdası kapanma noktasına getirdi

Uydu yayını yapan lokal televizyonlar Türksat’tan ücret indirimi ve TL üzerinden ödeme beklerken ,Türksat mevcut sabit kur ödemesi rakamlarını % 13.1 daha artırdı.

Türksat’ın yaptığı bu artış üzerine ortak bir deklarasyon yayınlayan uydudaki yerel televizyonlar Türksat’ın bu fiyat artışına ve sözleşmeleri TL’ye çevirmemesine tepki gösterdiler.

Konu ile ilgili açıklama yapan yerel tv sahipleri; yıllardır zor şartlarda, borç, harç içerisinde yayınlarını sürdürdüklerini, yaşanan sorunlarla ilgili hiçbir çözüm getirilmediğini, aksine her geçen gün sorunların daha da arttığını ve bu gidişle, borç batağı içerisinde televizyonlarını kapatacaklarını belirttiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİLER
Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu yakinen bildiğini belirten yerel tv yetkilileri , yıllardır bölgeye , ülkeye hizmet veren ,yerel demokrasinin, yerel kültürün savunucusu, milli değerlerin bekçisi kuruluşlarımızın sorunlarını çözeceğine inanıyoruz diyerek acil çözüm talebinde bulundular.

Ülkenin yaşadığı süreçlerde yerel medyanın son derece önemli olduğuna değinen yerel televizyon sahipleri kapanmaları halinde kendileri ve çalışanlarının yanısıra ülkeninde kaybedeceğini vurguladılar.

Türksat'ın dolar sevdası kapanma noktasına getirdi ile ilgili etiketler Dolar turksat yerel televizyonlar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.