Türkmeneli endişeli! Kerkük’te Peşmerge’ye 33 askeri nokta verilecek!

Irak’ın Türkmen şehri Kerkük’te halkın endişeli bekleyişi sürüyor.16 Ekim 2017'de Kerkük'ten geri çekilen Peşmerge güçleri Irak Başbakan'ı Sudani'nin emri ile Kerkük'te 33'ü askeri noktayı alacağı öğrenildi. Kerkük'te stratejik askeri noktalara peşmergelerinin yerleştirilmesinin Kerkük'te bir Türk katliamı ile sonuçlanacağı endişeleri taşınıyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak Türkmenlerinin yıllardan beri süren Kerkük’te azınlığa düşürülme tehdidi bir kez daha gerçekleştiriliyor.

Türkmeneli endişeli! Kerkük’te Peşmerge’ye 33  askeri nokta verilecek!

REFERANDUM SONRASI  KYB VE KDP BİRBİRİNE GİRMİŞTİ!

Peşmerge güçleri, 2017’deki “Kürdistan’ın bağımsızlığı” referandumunda yaşanan krizin ardından Kerkük’ten çekilmişti. Irak’ta büyük krize neden olan referandumu başta merkezi hükümet olmak üzere komşu ülkeler de tanımamıştı. Irak’taki krizde Kürt yönetimini oluşturan KYB ve KDP birbirlerine “ihanete” varan suçlamalarda bulunmuştu. Peşmergeyi birlikte kontrol eden iki partinin birbirine girmesi ile birlikte bölgede yeniden şekillenmeler yaşanmıştı.

Türkmeneli endişeli! Kerkük’te Peşmerge’ye 33  askeri nokta verilecek! - Resim : 2

KERKÜK’DE PEŞMERGE’NİN GELİŞİNE BÜYÜK TEPKİ VAR!

Kerkük’e yeniden peşmerge güçlerinin geleceğinin ortaya çıkmasının halkı tedirgin ettiği öğrenildi. 16 Ekim 2017'de Kerkük'ten geri çekilen Peşmerge güçleri Irak Başbakan'ı Sudani'nin emri ile Kerkük'te 33'ü askeri noktayı alacağı öğrenildi. Kerkük'te stratejik askeri noktalara peşmergelerinin yerleştirilmesinin Kerkük'te bir Türk katliamı ile sonuçlanacağı endişeleri taşınıyor. Irak Türkmen Cephesi (ITC) dün yaptığı açıklamada zaman zaman yaşanan güvenlik sorunları bahane edilerek Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerde güvenliğin sağlanması mevzusuna Peşmerge'nin dahil edilmesini istemediklerini belirtmişti.

“TÜRKMENELİ’NDE GERİLİM VE GÖSTERİLER SÜRÜYOR!”

Öte yandan, “İleri Harekat Ortak Operasyonlar Komutanlığı” binasının boşaltımaya başlandığı haberleri üzerine, Kerkük halkı protestoya başladı.Bu arada,karargahın yolu boşaltılmaması için kapatıldı.Yine Türkmeneli Kerkük'te gerilimin devam ettiği  ve  KDP'nin geri dönüşüne karşı gösteriler sürüyor.Haşdi Şabi ve bazı Türkmen grupların çoğunluğunu oluşturduğu göstericiler,” Ortak Operasyonlar Komutanlığı” binası önünde toplanmaya devam ediyor.

33 ASKERİ NOKTAYA YERLEŞME GİRİŞİMİ

Bölgeden gelen son dakika gelişmesine göre halk gösteri yapıyor, 33 askeri noktaya peşmerge yerleşiyor.

Türkmeneli endişeli! Kerkük’te Peşmerge’ye 33  askeri nokta verilecek! - Resim : 3

Türkmeneli endişeli! Kerkük’te Peşmerge’ye 33 askeri nokta verilecek! ile ilgili etiketler Kerkük
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.