Türkmen komutan Fehim İsa intikam yemini etti!

TSK'nın Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Operasyonu başladıktan sonra, El Bab'da Türkmen dernek başkanı bombalı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Türkmen Karakeçili Torunları Derneği Başkanı, "Hasan Halle" lakaplı Hasan Kaddue Kemo yaşamını yitirmişti. Sabaha karşı toprağa verilen Kemo'nun ardından, Suriye Milli Ordusu Türkmen Komutanı Fehim Ertuğrul İsa, "Kimse şüphe etmesin şehidimizin kanını yerde koymayacağız öcünü alacağız." diyerek intikam yemini etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL - ÖZEL HABER

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ile Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan başlattığı Pençe Kilit Operasyonu sürüyor.

SURİYE'DE PYD İNTİKAM İÇİN TÜRKMEN BAŞKANI ÖLDÜRDÜ!

Kahraman Mehmetçiğin eylem hazırlığında oldukları belirlenen PKK'lı teröristlerin inlerine girdiği sıralarda, Suriye'de EYP'li bir saldırı yapılmıştı. El Bab'a bağlı Başköy'de, Türkmen Karakeçili Torunları Derneği Başkanı, "Hasan Halle" lakaplı Hasan Kaddue Kemo, PYD'li teröristlerin yaptığı bombalı saldırıda yaşamını yitirmişti.

Türkmen komutan Fehim İsa intikam yemini etti!Başköy Türkmen Karakeçili Torunları Derneği Başkanı Hasan Kaddue Kemo toprağa verildi.

TÜRKMEN DERNEĞİ BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİ TEHDİT EDİLİYORDU

SuperHaber'in aldığı bilgilere göre, her gün Türkmen Derneği otağına giden başkan Hasan Kaddue Kemo ve dernek yöneticilerinin, bir süreden beri teröristler tarafından tehdit edildikleri öğrenildi.

29 Mart günü, Türk, Suriye Milli Ordusu ve Türkmen bayrakları ile açılan dernek binasının, kısa sürede Türkmen aşiret üyelerinin ziyaret ettiği bir yer olduğu ifade edildi. PKK'nın Suriye kolu olan PYD'li teröristlerin dernek başkanı Kemo'nun, aşireti Türk aslına yani özüne çevirmesini ve Türk bayrakları eşliğinde aşiret otağı açmasına tepki gösterdikleri belirtildi.

Türkmen komutan Fehim İsa intikam yemini etti! - Resim : 2

İKİ GÜN ÖNCE BAŞKAN YARDIMCISININ DÜKKANININ ÖNÜNE SOBA GÖRÜNÜMLÜ BOMBA KONULMUŞ!

Teröristlerin tüm tehditlerine rağmen, Başköy Türkmen Karakeçili Torunları Derneği Başkanı Hasan Kaddue Kemo ve yakın çalışma arkadaşlarının çalışmalarına devam ettikleri vurgulandı. Bu arada Kemo'ya yapılan el yapımı bombalı saldırıdan iki gün önce, dernek başkan yardımcısının ofisinin önüne bir mazot sobasının bırakıldığı öğrenildi. Halkın sahipsiz sobadan şüphelenilmesi üzerine, gelen güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede ise borunun içine bomba konulduğunun tespit edildiği kaydedildi.

TÜRKMEN KOMUTAN FEHİM ERTUĞRUL İSA İNTİKAM YEMİNİ ETTİ!

Uğradığı saldırı sonrası sabaha karşı toprağa verilen Kemo'nun ardından Suriye Milli Ordusu Türkmen Komutanı Fehim Ertuğrul İsa, sosyal medya hesabından bir mesaj yazarak, intikam yemini etti. İsa mesajında, "Başköy Türkmen Karakeçili Torunları Derneği Başkanı Hasan Halle kardeşimiz alçak bir terör saldırısı neticesinde şehadete yürüdü. Ailesine, Karakeçili kardeşlerimize, Aziz Milletimize başsağlığı dilerim. Kimse şüphe etmesin şehidimizin kanını yerde koymayacağız öcünü alacağız." dedi.

Türkmen komutan Fehim İsa intikam yemini etti! - Resim : 3Suriye Milli Ordusu Türkmen Komutanı Fehim Ertuğrul İsa, yayınladığı mesajla intikam yemini etti.

SALİHİ: HASAN HALLE KAHRAMAN BİR SOYDAŞIMIZDIR!"

Öte yandan, Irak Türkmen Cephesi eski Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi de PYD tarafından aracına konulan uzaktan kumandalı EYP ile şehit edilen Hasan Kaddue Kemo için mesaj yayınladı. Salihi mesajında saldırıyı kınayarak, "Dün alçak bir saldırıda şehit düşen Büyük Türkmeneli’mizin yiğit neferlerinden Hasan Halle’ye rahmet diliyoruz. Karakeçililerden olan Hasan Halle, Suriye’de Türkmeneli için mücadele etmiş kahraman bir soydaşımızdır. Doğusu ile batısı ile Türkmeneli bir parça, bir coğrafyadır." yazdı.

Türkmen komutan Fehim İsa intikam yemini etti! - Resim : 4

Erşat SALİHİ

 

 

Türkmen komutan Fehim İsa intikam yemini etti! ile ilgili etiketler Hasan Kaddue Kemo Fehim Ertuğrul İsa pençe kilit operasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.