"Türkiye'yi İsrail silahları ile vuracağız"

Yunan basını Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi tahrikleri ile tırmandırmak için elinden geleni yapıyor. Sürekli provokatif başlık ve içerikleriyle dikkat çeken Pentapostagma adlı gazete son olarak İsrail silahları ile Türkiye'yi tehdit etti. "Yardım geliyor: Türkiye'yi İsrail silahlarıyla vuracağız" manşetini atan gazete Fransa'dan alınan Rafael uçakları ile Ege'deki hava gücünde dengeyi kendi lehlerine çevirdiğini ileri sürdü...

Atina yönetiminin Fransa'dan Rafale savaş uçaklarını alması ve F-16'ları "Viper" seviyesine yükseltecek modernizasyon çalışmasının başlaması üzerine Doğu Akdeniz ve Ege'de güç dengesinin kendi lehlerine döndüğünü ileri süren Yunan gazetesi Pentapostagma'dan hükümete İsrail silahları tavsiyesi geldi. Gazete İsrail ile olan iyi ilişkilerinden yararlanarak, ordunun daha modern silahlarla takviye edilmesi gerektiğini savundu.

TV100'ün haberine göre, İsrail tarafından geliştirilen ve ilk kez 2019'da Suriye'de kullanılan süpersonik Rampage füzelerinin alınmasını gerektiğini belirten gazete, yine İsrail yapımı Spice güdüm kitlerinin de envantere katılmasının önemli olduğunu belirterek bu konuda görüşmeler yürütüldüğünü ileri sürdü.

Başka bir Yunan sitesi Realnews'in bir haberine atıf yapan Pentapostagma, Atina'nın, balistik füzelere karşı koruma sağlayan ve her biri 12-15 milyon dolar değerinde 5 radar sistemi almayı da düşündüğünü iddia ederek, bu radarların Ege'nin doğusundaki adalara tam koruma sağlayacağını savundu.

İSRAİL'DEN DEMİR KUBBE ALINACAK

Başbakan Miçotakis'in "Demir Kubbe" hava savunma sistemini almak için Tel Aviv yönetimiyle görüşmeleri bizzat yürüttüğünü ileri süren gazete, bu sistemin Yunan hava sahasını korumanın anahtarı olacağını vurguladı.

Yunan donanmasının da takviyeye ihtiyacı olduğunun altını çizen Pentapostagma isimli gazete, bu açığın Fransa'dan alınacak sistemlerle kapatılacağını iddia etti.

Paris yönetiminin Yunanistan'a Belhara fırkateynlerinin yanı sıra SCALP seyir füzelerinin satışına da yeşil ışık yaktığını ileri süren gazete, haberini şu ifadelerle tamamladı:

"Türkler, Fransa'nın bu füzeleri Yunanistan'a satmasından korkuyor. Bu füzelerin menzili 1000 km. Belhara fırkatenlerinden fırlatılacak bu füzeler Ankara'daki hedefleri rahatlıkla vurabilir."

"Türkiye'yi İsrail silahları ile vuracağız" ile ilgili etiketler Yunanistan Yunan İsrail Fransa Pentapostagma demir kubbe Rafael
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.