"Türkiye'yi engelleyecek donanma kur"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de peş peşe yaptığı hamleler karşısında çaresiz kalan Güney Kıbrıs Rum Kesimi yönetimi AB'ye skandal bir çağrıda bulundu. GKRK Savunma Bakanı Savvas Angelidis, "Türkiye'nin faaliyetlerini engelleyecek bir donanma kurulmalı" dedi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRK) Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Türkiye'nin Libya ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini büyük bir dikkatle ve yakından takip ettiklerini söyledi.

AB'nin Doğu Akdeniz'de bir donanma bulundurmasını gerektiğini savunan Angelidis, "Böylece Türk planlamalarının frenleneceğini ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki davranışını keseceğini düşünüyorum değerlendiriyorum" diye konuştu. 

Yunanistan, Fransa, İtalya, Mısır ve İsrail ile sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Angelidis, "İstediğimiz üye ülkelerin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarının AB çıkarları olarak nitelendirilmesidir" dedi. 

Rum Bakan, Türkiye'nin politikalarının engellenmesi için AB'nin daimi deniz varlığı göstermesi gerektiğini de savundu.

"Türkiye'yi engelleyecek donanma kur" ile ilgili etiketler Türkiye Güney Kıbrıs Avrupa Birliği Doğu Akdeniz Akdeniz rum kesimi gkrk donanma
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.