Türkiye’yi çıkarmanın bedeli! Tedarik sorunları nedeniyle F-35 üretimi yavaşladı

Türkiye, S-400 füzesi aldı diye hukuksuz bir şekilde ortak üretim projesinden çıkarıldığı F-35’te üretiminde sıkıntı büyüyor. Türkiye, hem projeden çıkarılmış hem bu uçağın kritik parçalarını üreten Türk şirketlerden ürün alımına son verilmiş hem de parasını ödediği halde (1.5 milyar dolar) uçakları vermemişti. İşte ABD’nin ‘yazın aldığı bu kararlar’ şimdi kendisine zarar veriyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

F-35 üreticisi Lockheed Martin, alt yükleniciler tarafından üretilen parçaların tedarikinde sorun yaşanması sebebiyle F-35 üretimini yavaşlattı.

Türkiye’yi çıkarmanın bedeli! Tedarik sorunları nedeniyle F-35 üretimi yavaşladı

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Taktik Hava ve Kara Kuvvetleri Alt Komitesi geçtiğimiz salı günü F-35 Program Ofisi direktörü Korgeneral Michael Schmidt ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Komite üyelerinin sorularını cevaplayan Korgeneral Michael Schmidt, F-35 projesinin gidişatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Korgeneral Schmidt yaptığı açıklamada, Lockheed Martin'in en yeni F-35 versiyonu olan TR-3 versiyonundaki uçakların yarısından azını üretmeyi tamamladığını belirtti.

Lockheed Martin ile Teknoloji Yenileme 3 olarak bilinen iyileştirmelerle donatılmış 52 adet F-35 TR-3 uçağını 2023 yılı içinde üretilmesi için sözleşme imzalandığını belirten Korgeneral Schmidt, Lockheed Martin’in 52 uçaktan yalnızca 21 adedinin üretimini tamamlayabildiğini söyledi.

TR-3 yükseltmeleri için gerekli ekipmanların üretiminin yavaşlığı ve üretim hızının planlanandan daha yavaş artması sebebiyle Lockheed Martin’in gövde üretimi biten uçaklar için gerekli ekipmanların tedarikinde sorunlar yaşadığını ifade eden Korgeneral Schmidt, 31 adet F-35 uçağının Teksas eyaletindeki Fort Worth şehrinde bulunan Lockheed Martin tesislerinde beklediğini söyledi.

Türkiye’yi çıkarmanın bedeli! Tedarik sorunları nedeniyle F-35 üretimi yavaşladı ile ilgili etiketler ekonomi F-35
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.