Türkiye'ye karşı köşeye sıkışan Yunanistan Hafter'e koştu

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlesinden sonra köşeye sıkışan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ı Libya'ya yolladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Libya’ya ziyarette bulunduğu öğrenildi. Dendias’ın darbeci General Halife Hafter ile görüşmesi bekleniyor.

Sputnik'in Yunanistan'ın Ekathimerini Gazetesine dayandırdığı habere göre, Nikos Dendias bugün sabah saatlerinde Elefsina’daki askeri havalimanından Bingazi’ye hareket etti.

Türkiye'ye karşı köşeye sıkışan Yunanistan Hafter'e koştu

Nikos Dendias, önceki günlerde de Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ziyaretlerde bulunmuştu.

Yunanistan, Türkiye ile Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Libya'daki tek meşru temsilci olarak kabul edilen Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında imzalanan ‘Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’ndan sonra köşe sıkıştı. Bu gelişme üzerine Yunanistan, Libya'nın Atina büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak söz konusu anlaşmanın içeriğine dair bilgi talep etmişti.

Türkiye'ye karşı köşeye sıkışan Yunanistan Hafter'e koştu ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Libya Nikos Dendias Hafter bingazi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.