Türkiye'ye F-16 satışı için Joe Biden'dan Kongre'ye mektup! İsveç kararı sonrası kritik adım...

TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliği için onay vermesinin ardından, ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satış sürecini destekleyen önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Biden yönetiminin, Türkiye'ye 20 milyar dolarlık F-16 satışını onaylaması için Kongre'ye mektup gönderdiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonu hakkında kritik açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay vermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti ve Macaristan'ın da aynı şekilde adım atmasını beklediklerini ifade etti.

F-16 SATIŞI İÇİN KRİTİK ADIM

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye'nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonunu desteklediğini belirten ABD DIşişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, ancak ABD Kongresi’nin bu konuda kilit bir rol oynadığının farkında olduklarını belirtti.

BİDEN'DAN KONGRE'YE MEKTUP

İngiliz haber ajansı Reuters, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Biden yönetiminin, Türkiye'ye 20 milyar dolarlık F-16 satışını onaylaması için Kongre'ye mektup gönderdiğini duyurdu.

Gönderilen mektup henüz resmi satış mektubu değil. Biden yönetiminin Kongre'ye gönderdiği mektup bir çağrı mektubu. Biden yönetiminin Kongre üyelerini satışa onay vermeye ikna etmeye dönük bir adım. Washington, resmi mektubu ancak İsveç NATO'ya resmen üye olduktan sonra gönderecek.

Kongre'nin onay vermesi halinde Türkiye'ye F-16 satış süreci resmen başlayacak.

Türkiye'ye F-16 satışı için Joe Biden'dan Kongre'ye mektup! İsveç kararı sonrası kritik adım... ile ilgili etiketler Joe Biden f-16 ABD Türkiye İsveç NATO
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.