Türkiye’ye borcu varmış…

İngiltere’nin en büyük 5. Havayolu firması Monarch’ın iflas açıklamasının ardından, şirketin “İflas etmemizde Türkiye turizminin de etkisi var” demesi akıllarda soru işareti bırakmıştı.

Turizm sektörü temsilcileri ise “Monarch uzun süredir finansal sıkıntı yaşıyordu. İngiliz pazarında bir düşüş oldu ancak bu yıl geçen yılın üzerine çıkmayı başardık. Ayrıca uçak başına 6 bin dolar destek verilen bir ülke yüzünden iflas ettiklerini söylemeleri doğru değil. Bizi de zor durumda bıraktılar. Marmaris ve Fethiye bölgesine 2.5-3 milyon sterlin borç yaptılar” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE BORÇLARI VAR

Bu yıl İngiltere pazarında 2016 rakamlarının üzerine çıkıldığını belirten Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “Monarch’ın iflas etmesinde Türkiye’nin pek faza rolü olduğunu düşünmüyorum. Monarch Geçen yıl Marmaris ve Fethiye bölgesine 100 bine yakın kişiye getirmişti. 2017’de ise bu rakam 100 binin üzerine çıktı. Monarch’ın uzun yıllardır sıkıntı yaşadığını biliyorduk. Sonunda iflas ettiler. Bizi de zor durumda bıraktılar. Bölgeye 2.5-3 milyon sterlin civarında borç bıraktılar. Diğer büyük turizm firmaları bu söylenenlerin aksine Türkiye’ye ayırdıkları kapasiteyi artırmayı düşünüyor. Ayrıca Türkiye, gelen uçaklara destek de veriyor. Uçak başına 6 bin dolar destek aldıkları ülke yüzünden iflas ettiklerini söylüyorlar” dedi. Bölgede şu anda 5 bine yakın Monarch müşterisi olduğunu dile getiren Bülent Uysal, onların ise sigorta sistemi sebebiyle sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da “Türkiye’nin Monarch’ın iflasında herhangi bir rolü olmadığını ileri sürdü.

Türkiye’ye borcu varmış… ile ilgili etiketler iflas monarch havayolu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.