'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı'

WhatsApp'ın kullanıcılarına sunduğu yeni sözleşme gündeme bomba gibi düştü. Büyük tartışmalara yol açan yeni sözleşmeye vatandaşlar tepki gösterirken, WhatsApp uygulamasını boykot eden milyonlarca kullanıcı Turkcell tarafından geliştirilen yerli mesajlaşma uygulaması BİP'e yöneldi. Yaşanan gelişmelerin ardından BİP'e son 3 günde 4,6 milyon yeni kullanıcı eklendi. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da WhatsApp'ın kararını ve yaşanan gelişmeleri katıldığı canlı yayında değerlendirdi.

WhatsApp'ın kullanıcılarına yönelik aldığı sözleşme kararı büyük yankı uyandırdı. Pek çok kullanıcı güvenliklerinin ihlal edildiği gerekçesiyle uygulamayı boykot ederek, yerli mesajlaşma uygulaması olan BiP'e adeta akın etti.

Söz konusu boykot üzerine yerli mesajlaşma uygulaması BiP'e son 3 günde 4,6 milyon yeni kullanıcı geldi. 'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalsın' prensibiyle hareket eden BiP'in kullanıcı verilerinin Turkcell'in Türkiye'deki yüksek güvenlikli veri merkezlerinde tutulduğu kaydedildi. 192 ülkede kullanıma sunulan BiP, mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama özellikleri ile kesintisiz ve güvenli iletişim imkânı ile kullanıcılara güvenli iletişim imkanı sunuyor.

"TÜRKİYE'NİN VERİSİ TÜRKİYE'DE KALSIN" 

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "BİP, sadece Türkiye'de değil dünyada 192 ülkede Antarktika'ya varacak kadar kullanıcısı olan bir platform ve 2013'ten beridir de tamamen Turkcell mühendisleriyle geliştiren bir yaşam platformu. Operatör farketmeksizin dünyanın 192 ülkesinde 58 milyonun üzerinde indirme rakamına sahip. Son süreçte sadece 3 günde Türkiye'de 4.6 milyonun üzerinde vatandaşımız BİP'e geldi ve aktif bir şekilde bunu kullanıyorlar." dedi.

Murat Erkan, "Biz müşteri odaklı bir şirketiz. Güvenlik çok kritik ama bu güvenliği biz şu tabirlerle ortaya çıkarıyoruz diyoruz ki Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı. Türkiye'nin verisi diyerek bireylerin ve şirketlerin, kamunun verisi çok önemli bu konuda da yatırım yapıyoruz. " diye konuştu.

RAKİP PLATFORMLARDA OLMAYAN ÖZELLİKLER

Erkan, "Mesela BİP'te aynı anda 10 kullanıcı HD kalitesinde görüntülü görüşme yapabiliyor. Biz bunu devreye aldık, pandemi süreci ortaya çıktı. Baktığımız zaman görüntülü görüşme oranı pandemide 4 katına çıktı. Ve bunlar daha çok toplu görüntülü görüşmeydi. Biz 106 dilde çevirme yapabiliyoruz. Siz türkçe yazıyorsunuz diğerlerinin ekranlarında kendi dillerinde çıkıyor. Bunun gibi birçok rekabetçi, rakiplerde olmayan özelliği devreye aldık." sözlerini kullandı.

WHATSAPP HANGİ VERİLERİ TOPLAYABİLİYOR?

Hesap bilgileri
Mesajlar
Bağlantılar
Durum bilgisi
İşlem ve ödeme verileri
Kullanım bilgileri
Cihaz ve bağlantı bilgileri
Konum
Çerezler
Başkalarının sizin hakkınızda sağladığı bilgiler
Kullanıcı şikayetleri

'Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı' ile ilgili etiketler Turkcell WhatsApp mesaj bip mesajlaşma uygulaması murat erkan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.