Erenler, Türk Ocağı, Yazarlar Birliği, Süleymaniye Antik Kafenin anlatıldığı Ahmet Uysalın Ben de Çay Parası Ödüyorum adlı kitabı okurlarla buluştu.
Türkiye'nin unutulmaz geleneği "Edebiyat kahveleri" kitaplaştırıldı!
Türk Edebiyatı'nın önemli geleneklerinden biri olan 'edebiyat kahveleri' kitaplaştırıldı. Türkiye'de entelektüel ortamlardan en önemlisi olan insanların bu kahvede birbirlerini tanıdığını, birlikte dergi çıkaranların, kitap, şiir yazanların, fikirlerini tartışanların olduğunu ve farklı dünya görüşlerinin bu mekanda bir araya geliyordu...
Fatih Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine katılan kitabın yazarı Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Uysal, AA muhabirine, kitapta anlatılan kahvenin müdavimi olduğunu söyledi.
Edebiyat kahvelerinin kültür hayatında çok önemli yer tuttuğunu dile getiren Uysal, "Özellikle 19. ve 20. yüzyılda edebiyat kahveleri şairlerin, yazarların, üniversite hocalarının, öğrencilerinin devam ettiği, spordan siyasete, edebiyattan sanata kadar birçok konuyu konuştuğu ortamlardı." dedi.
Uysal, edebiyat kahvesi denildiğinde pek çok mekanın akla geldiğini belirterek, "Bu çalışma 1980 yılından günümüze kadar oluşan edebiyat kahvesi geleneğini ele almaktadır. 1980'de Erenler Kıraathanesi'nin açılmasıyla Çorlulu Ali Paşa'da bir edebiyat kahvesi ortamı oluştu." ifadesini kullandı.