Türkiye'nin solunum cihazı başarısına Ukrayna'dan tebrik!

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, dünyanın en gelişmiş solunum cihazını 14 günde yaptıklarına ilişkin tweetine, Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Andrii Sybiha'dan tebrik geldi. Sosyal medyadan Türkiye'nin başarısını kutlayan Sybiha, Ukrayna'nın bu alanda Türkiye ile ortaklık ve yakın işbirliği beklediğini de söyledi.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, bugün Başakşehir Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirilen açılış ve solunum cihazlarının tesliminin ardından sosyal medya hesabınan,

"Dünyanın en gelişmiş teknolojik yoğun bakım solunum cihazını elektronik, mekanik ve yazılımıyla 14 gün gibi kısa sürede Türk mühendisleri üretti. Bu bir tarihi başarıdır...!" mesajını paylaşmıştı. 

Bayraktar yaptığı açıklamada ise bu başarının hangi koşullarda geldiğini anlatmıştı. Bu detayları aşağıdaki haberimizde okuyabilirsiniz.

Bayraktar'ın 14 gün gibi kısa bir sürede elde edilen başarıya ilişkin tweetine Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Andrii Sybiha'dan kutlama geldi.

Büyükelçi Sybiha, "14 gün gibi kısa bir sürede yoğun bakım ventilatörlerinin geliştirilmesinde büyük bir başarı için Türkiye'yi tebrik ediyoruz." dedi. 

Bunun gerçek bir ulusal başarı olduğunun altını çizen Sybiha, "Ukrayna bu alanda ortaklık ve yakın işbirliği beklemektedir" ifadesi kullandı. 

Türkiye'nin solunum cihazı başarısına Ukrayna'dan tebrik!

 

 

 

Türkiye'nin solunum cihazı başarısına Ukrayna'dan tebrik! ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Andrii Sybiha solunum cihazı başakşehir şehir hastanesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.