Türkiye'nin seması 300 bin saattir ona emanet

Türk savunma sanayinin İHA ve SİHA başarısını dünya gıpta ile izliyor. Bu çerçevede bugün sıcak bir gelişme yaşandı. Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Bayraktar TB2 SİHA'nın yeni başarısını sosyal medyadan duyurdu. Bayraktar başarıyı 'darısı milyonlara' diye paylaşırken, Demir, 'Bu gurur hepimizin' ifadesini kullandı. İşte Bayraktar TB2'nin o başarısı...

Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'sı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2, 300 bin uçuş saatini tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. 

Bugüne kadar görev aldığı tüm alanlarda üstün başarıya imza atan Bayraktar TB2'nin bu başarısını Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Bayraktar mesajında SİHA'nın görev aldığı alanları tek tek sayarak, "Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Pençe, Doğu Akdeniz, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı, Tek Vatan, İç Güvenlik Harekatları ve tüm insani yardım görevlerinde... #BayraktarTB2 300 bin saati geçti! Darısı milyonlara... #MilliTeknolojiHamlesi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Güvenlik güçlerimizin göklerdeki destekçisi #BayraktarTB2 SİHA'larımız, semalarımızda hür ve özgür olarak 300 bin saat uçuşu geride bıraktı. Bu gurur hepimizin... #MilliTeknolojiHamlesi #İstiklâlveİstikbâlimizİçin" değerlendirmelerinde bulundu.

Türk Savunma Sanayi'nin yüzakı projelerinden Bayraktar TB2 SİHA'lar dünyada rekor sayılacak düzeyde yüzde 93'lük bir yerli sanayi katılımıyla üretiliyor.

Türkiye, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'ın envanterinde bulunan 160 Bayraktar TB2 SİHA aralıksız görev yapmaya devam ediyor.

Bayraktar TB2 SİHA, gökyüzünde en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı ünvanına sahip.

Türkiye'nin seması 300 bin saattir ona emanet ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar İsmail Demir Savunma sanayi bayraktar tb2 siha

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.