Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinden A101 dijital banka kuruyor

Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinden biri olan A101’in dijital banka kurmasına BDDK tarafından izin verildi.

Bugün resmi gazetede yayınlanan bir karara göre A101 marketler zincirinin dijital banka kurmasının önü açıldı. Market zinciri yöneticilerinin, T.O.M. Katılım Bankası A.Ş.’nin kurulması için yaptığı başvuru Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onaylandı.
BDDK’nın söz konusu onay kararının ardından A101 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın ve A101’in CFO’su (Mali İşler Müdürü) Can Ersöz ile Ali Taha Aydın, Erhan Bostan ve Tolga Akar’ın dijital banka kurmasına izin verilmiş oldu. Resmi gazetede yayınlanan karara göre, ’T.O.M. Katılım Bankası A.Ş.’ ismiyle kurulacak dijital bankanın kuruluş sermayesi 1.5 milyar lira olarak belirlendi.

Konuyla ilgili A101 şirketi tarafından henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da bir zincir marketin dijital bankacılık sektörüne girmesi, sektörün geniş çaplı yatırımlarının büyüdüğüne dair net bir işaret veriyor.

Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinden A101 dijital banka kuruyor ile ilgili etiketler a 101 dijital banka izin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.