Türkiye'nin milli projelerini sızdıran köstebek bu!

Türkiye'nin göz bebeği Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki rüşvet ve casusluk şebekesi çökertildi. Şebekenin başında bulunan Yusuf Hakan Özbilgin, MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla yakalandı. 1 yıldır takip edilen Özbilgin'in evine yapılan baskında 5 milyon euro bulunduğu öğrenildi.

Türkiye dün Savunma Sanayii Başkanlığındaki köstebek haberiyle sarsıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir yıllık özenli çalışmaları sonrasında yakalanan Savunma Sanayii Başkanlığının eski bir çalışanı ile çıkar ilişkisinde bulunan şirket temsilcileri tespit edildi.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu ile Halit Turan Türkiye'nin konuştuğu casus avıyla ilgili yeni detaylara ulaştı. İşte Türkiye'nin konuştuğu operasyonun öncesi ve sonrası...

MİLLİ PROJELERİN BİLGİLERİNİ SIZDIRDI

2018 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı'nda İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi'nde Proje Müdürü olan Yusuf Hakan Özbilgin, aralarında yabancı firma temsilciliği de yapan şirket temsilcilerine ihalelerle ilgili teknik bilgileri sızdırdı.

Durumun belirlenmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sürecini MİT ve Emniyet koordineli bir şekilde yürüttü. Yapılan teknik takipler sonrasında bilgilerin kimler tarafından, hangi şirketlere sızdırıldığı tespit edildi.

İHALELERDE FİYAT KIRARAK HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİLDİ

Bilgilerin sızdırıldığı şirketlerin, girdikleri ihalelerde fiyatları kırarak haksız kazançlar elde ettiği öğrenildi. Sızdırdığı bilgiler karşılığında rüşvet alan Yusuf Hakan Özbilgin ile iş birliği yaptığı yabancı firmaların temsilciliğini yapan şirket sahipleri de gözaltına alındı.

EVİNDEN 5 MİLYON EURO ÇIKTI

6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda Yusuf Hakan Özbilgin'in evinde polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada 5 milyon euro ele geçirildi.

Gözaltına alınan diğer isimler arasında bilgileri sızdıran firma sahibi Mustafa Sırrı Akın, firma çalışanı Emre Özlük, müşavirlik firması sahibi Emre Alp Durmaz ile firma çalışanları Süleyman Çelikoğlu ve Tuğba Kent'in de bulunduğu öğrenildi.

SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ OLARAK SÜRÜYOR

Türkiye'nin milli projelerinin bilgilerini yabancı şirketlere satarak rüşvet çarkı oluşturan Yusuf Hakan Özbilgin'in beraberinde gözaltına alınan 5 kişinin de evinde yüklü miktarda dövizin ele geçirildiği belirlendi.

Öte yandan soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü kaydedildi.

Türkiye'nin milli projelerini sızdıran köstebek bu! ile ilgili etiketler MİT emniyet Operasyon Rüşvet Savunma Sanayii Başkanlığı köstebek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.