Türkiye'nin ilk milli maması: Keçi sütünden Baby Goat

Ülkemizde üretilen ve aynı zamanda dünyaki şeker içermeyen ilk ve tek mama özelliğini taşıyan Baby Goat bebek maması keçi sütünden üretiliyor. Keçi sütünden üretilmesi nedeniyle de anne sütüne yakın bir profil sergiliyor ve bebekler tarafından kolayca sindirilme özelliğini taşıyor.

İzmir'de bir çiftlikte 2 bin keçiyle üretimlerine devam eden Baby Goat keçi sütü bazlı bebek mamasının yaratıcılarından Eser Mumcular markanın hikayesini şöyle anlatıyor:

Baby Goat bebek mamasının hikayesinden bahsedebilir misiniz?

Baby Goat markasını üç kişi birlikte yarattık; Metin Seçim ve Engin Yiğitle... Metin Seçim, İnşaat Mühendisi. Yurt dışından doğruca memleketi Aydın'a dönüyor. Hemen hemen aynı süreçte İsviçre'den dönen Engin Yiğit ile Ege Üniversitesi'nden bir hocanın yönlendirmesiyle son yılların popüler yatırım alanı keçi üretimine başlıyorlar. Yarattıkları bir markayla süt ve süt ürünleri üretiyorlar. Aynı dönem ben de 22 yıl boyunca yaşadığım Türkmenistan'dan dönüş yapmıştım. Bu girişime ben de dahil oldum. Aydın Koçarlı'da Baby Goat markasıyla keçi sütünden Türkiye'nin ilk bebek mamasını ürettik.

f99358c5-334a-40ea-b650-5e03ab68df0f

Neden keçi sütü kullandınız? Keçi mamasının diğer mamalardan bir farkı var mı?

Baby Goat, Türkiye'nin ilk milli maması. İçeriğinde hiç şeker olmayan, dünyadaki ilk ve tek mama aynı zamanda... Keçi sütü yağ globüllerinin çapının inek sütüne oranla daha küçük olması nedeniyle bebekler tarafından daha kolay sindiriliyor. Baby Goat kullanan anneler, bebeklerinin gaz sorununun kalmadığını, uykularının düzene girdiğini söylüyorlar. Aynı zamanda inek sütunun taşıdığı bazı alerjik özellikleri taşımıyor, bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı oluyor. Yüksek B1 ve B2 vitamini, kalsiyum, fosfor, potasyum, selenyum içeriyor. Anne sütüne yakın bir profil sergilediğinden büyüme, gelişmeyi sağlıyor.

Omega-3, Omega-6 yağ asitleri ile beyin ve sinir gelişimin! destekliyor. Neden keçi sütü sorusunun cevabı ise, yeni doğmuş bir bebek için anne sütü eşsiz bir besindir. Ancak anne sütunun yeterince olmaması, ya da annenin bebeğini emzirmesine engel olan durumlarda anne sütü yerine geçebilecek özel ürünler gündeme gelir. Formül mama vermek ideal bir seçimdir. Besinsel değeri açısından anne sütüne en yakın süt ise keçi sütüdür.

758

Baby Goat kaç çeşitten oluşuyor? Farklı alternatifler var mı?

Tek bir mama çeşidi var, ancak farklı yaşlara göre gruplandırdık. Baby Goat 1,0-6 ay arası bebekler için formüle edilen bir ürün. Baby Goat 2, 6 ay ve üzeri bebeklerin beslenme ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirildi. Baby Goat 3 ise, 1-3 yaş arası küçük çocukların beslenme ihtiyaçlarına göre oluşturuldu.

Mamaların hepsi Türkiye'de mi üretiliyor?

Fabrikamız Aydın'da 10 bin metrekarelik bir atanda yer alıyor. 3 bin metrekarelik kapalı bir alanımız var. İzmir Dikili'de ise 2 bin keçimiz bulunuyor. Keçilerin yemlerinden ürünlerin paketlenmesine kadar her noktasıyla ayrı ayrı ilgileniyoruz.

57d4898a0f254449a82e0bf0

Baby Goat, helal sertifikasına sahip bir ürün. Neden helal sertifikası kullanıyorsunuz?

Helal Gıda Belgesini sanıldığının aksine Müslüman ülkeler talep etmiyor; İngiltere, Fransa, Almanya başta olmak üzere Orta Avrupa ülkeleri de çok önemsiyor. Bu belgeyi verebilen tek ülke İngiltere. Sertifika bir ürünün ne kadar katkısız olduğunun da bir belgesi oluyor.

Anne-babalar bu markaya nasıl ulaşabilir?

Bilinçli anneler, artık market raflarından mama almak istemiyor, doktorlarının önerisiyle hareket ediyorlar. Birçok hastanenin yenidoğan servisinde de tüketilen Baby Goat, annelerle eczane kanalıyla buluşuyor.

cropped_content_turkiyenin-ilk-ve-tek-yerli-ve-keci-sutu-bazli-bebek-mamasi_n805HQ1h344c04l

Türkiye'nin ilk milli maması: Keçi sütünden Baby Goat ile ilgili etiketler baby goat keçi sütü bazlı bebek maması
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.