Türkiye'nin ilk astronotunun uzaydaki evine ulaşma saati belli oldu! Kenetlenme için geri sayım...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu sürüyor. Axiom'dan yapılan açıklamada "Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 13.45'te kenetlenmesi bekleniyor." denildi. Astronotlar için karşılama töreni de TSİ 15:35'te yapılacak.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru olan yolculuğu devam ediyor. SpaceX, Axiom 3 fırlatmasını dün gerçekleştirdi ve Gezeravcı'nın ilk sözleri “Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Atatürk’ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir!” oldu.

KENETLENME SAATİ DEĞİŞTİ

İlk yapılan planlamada kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesinin 13:15'te gerçekleşmesi bekleniyordu.

Axiom'un X hesabından yapılan açıklamada, kenetlenmenin beklenenden daha erken olacağı ve tahmini olarak TSİ 12:19'da gerçekleşeceği bildirilmişti.

Son yapılan açıklamada ise kapsülün kenetlenmesi TSİ 13:45'e ertelendi.

KARŞILAMA TÖRENİ DÜZENLENECEK

Alper Gezeravcı'nın bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen yeni ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri vermesi bekleniyor. Astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:35'te yapılacak.

İstasyonda halihazırda Rus, ABD'li, Japon ve Danimarkalı 7 astronot bulunuyor. Gezeravcı ve ekibiyle bu sayı 11'e çıkmış olacak. Gezeravcı, uzay istasyonunda geçireceği 14 gün boyunca 13 farklı deney gerçekleştirecek.

Axiom'un X hesabında saat 12:00'den itibaren özel yayın başlayacak.

 

 

Türkiye'nin ilk astronotunun uzaydaki evine ulaşma saati belli oldu! Kenetlenme için geri sayım... ile ilgili etiketler Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.